Solbakken ga svar på tiltale

Bjarne Solbakken ordnet i går Norges første v-cupseier i super-G siden 1996, og stoppet kjeften på alle som har tvilt.

- Dette er uten tvil det største jeg har opplevd hittil i livet. Dette er noe jeg har drømt om helt siden jeg bestemte meg for å bli god på ski, sier 26-åringen til Dagbladet.

Kjetil Aamodt vant Norges forrige v-cupseier i super-G på Kvitfjell 7. mars 1996, to år før Solbakken debuterte. Siden har Solbakken jaget sitt eget potensial. Dagbladet utropte ham til Alpin-Norges frelser for tre år siden, men flere og flere har tvilt på om Solbakkens skulle slå til.

- Det gjelder å ikke gi seg. Alle kan ikke bli god på en-to-tre, og akkurat nå spiller det absolutt ingen rolle, sier han.

- 24-timersutøver

Han har slitt med sjukdom og skader. Trener Marius Arnesen mener at Bjarnes framgang også skyldes dette:

- Han har jobbet hardt siden i vår og tatt seg ordentlig sammen.

- Mye gikk galt i fjor. Da bestemte jeg meg for å gi alt og prøve å bli bedre på alt - også nye ting, sier Bjarne.

- Han er blitt en 24-timersutøver som er hundre prosent proff, sier Arnesen.

I Oslo satt alpinekspert Finn Aamodt og så rennet på TV.

- Et fantastisk løp. Bjarne har tatt skiløping til et nytt nivå. Jeg har aldri i mitt liv sett en skiløper være så på lag med gravitasjonen, sier Aamodt.

Han mener at Kjetil Aamodt startet super-G-revolusjonen med kraftfull kjøring tidlig på 90-tallet. Så kom Hermann Maier og fulgte opp med villskap. Nå mener han Solbakken starter fase tre.

- Utgangene hans fra svingene er noe helt nytt. Han er så myk og samtidig kraftfull, sier Aamodt.

- Sjøl føler jeg ikke at jeg gjør noe annet enn før, men jeg gjør det bedre, sier Bjarne beskjedent.

Fikk kritikk

Han minnes kommentarartikkelen til Finn Aamodt i siste nummer av bladet Skisport. Der Aamodt skrev kritisk om ettervekstens evne til å prestere:

«Det brenner også et blått lys for løpere som Kenneth Sivertsen og Bjarne Solbakken. Det er en grense for i hvor mange år man kan få være ung og lovende...»

Aamodt la til at han virkelig håpet at de to fikk uttelling.

- Jeg følte at han tok vel hardt i, men jeg la meg ikke så mye opp i det. Dette var vel svar på tiltale, sier Solbakken.

- Nå er Aamodt positiv?

- Det er lett å være med eller mot.

FIGHTING FACE: Bjarne Solbakken på vei ned til seier i går. - Jeg har aldri i mitt liv sett en skiløper være så på lag med gravitasjonen, sier alpinekspert Finn Aamodt.