Solbakken har ikke hatt en verre uke siden Rosenborg-kampene

- Vi står med møkk opp til halsen.

TUNGT: - Det er den verste uke jeg har hatt siden de to Rosenborg-kampene, sier Ståle Solbakken. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
TUNGT: - Det er den verste uke jeg har hatt siden de to Rosenborg-kampene, sier Ståle Solbakken. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet): Ståle Solbakken innrømmer at livet har svingt litt opp og ned den siste tiden.

For tolv dager sendte han og FC København ut ukrainske FC Dnipro av Champions League-kvalifiseringen.

Og da den danske hovedstadsklubben trakk tyske Bayern Leverkusen til andre kvalikkamp, var de danske drenger fornøyde.

Har ikke skjedd på 16 år Men på de dagene etter har pipa fått en annen lyd.

I mellomtiden har FCK tapt to strake hjemmekamper i serien - noe som ikke har skjed på 16 år. Forrige helg ble det 0-3 for overraskelsen Hobro, mens FCK fredag var uheldig som tapte 1-2 for serieleder Midtjylland.

I tillegg har en lang skadeliste blitt til et mareritt for den norske treneren.

- Ja, sjansene er blitt mindre i kraft av skadelista vår. Vi mangler Nicolai Jørgensen, Rurik Gislason, Pierre Bengtsson og Youssef Toutouh. Pierre har en sjanse til å bli klar til tirsdag, men de andre rekker det ikke. Det er helt sikkert, sa Solbakken lørdag.

Står i møkk Nå sier Solbakken rett ut at den siste uka har vært alt annet enn artig.

- Det har vært ei uke i helvete. Det har vært en spillerkonflikt som truer, masse skader og to hjemmetap, sier Ståle Solbakken ifølge danske Ekstrabladet.

- Så ja, vi står med møkk opp til halsen. Alt har skjedd på kort tid etter seieren over Dnipro, hvor vi sto og tenkte «hold kjeft da, vi har allerede nådd en av sesongens store mål - å kvalifisere oss til europeisk gruppespill - og da kan vi slappe av», forteller Solbakken videre.

Verst siden Rosenborg Så vond er denne uka, at Ståle Solbakken mener han må tilbake til da FCK møtte Rosenborg i Champions League-kvaliken i 2010, for å ha opplevd verre.

- Det er den verste uke jeg har hatt siden de to Rosenborg-kampene, sier nordmannen til den danske avisa.

- Hva var galt med den uka?

- Hadde vi ikke vunnet over Rosenborg, kunne FCK vært lagt ned nå. De 120-15 millioner kronene er kanskje grunnen til at det fortsatt er liv i klubben.

- Jeg følte nok et større press den gang, enn hva jeg gjør nå, men det er den verste uka siden 2010, understreker Solbakken, som møter Leverkusen i Parken i morgen.