Solbakken havnet på feil benk

Fordi han feiret så ellevilt.

På overtid sikret FC København en kjærkommen seier over Esbjerg. Ståle Solbakken feiret så vilt at han havnet på feil benk.

Solbakken har vært under hardt press på grunn av lagets formsvikt med tapt terreng i gullkampen og tap mot Esbjerg i cupsemifinalen. Da Zdenek Pospech satte inn 2-1 på overtid, viste han hvor mye det betydde.

- Jeg må innrømme at jeg feiret så mye at jeg mistet oversikten over hvor jeg var. Jeg løp omkring, og så tenkte jeg at jeg måtte komme meg tilbake til benken. Men så var jeg plutselig på Esbjerg-benken, sa Solbakken.

Esbjerg-trener Troels Bech tok det med stor fatning.

- Det var helt greit. Ståle har nok vært under press den siste tiden, og om jeg kan låne bort noen av mine kvadratmeter så han kan få vise glede så er det helt i orden, sa Bech.Esbjerg skal tilbake til Parken torsdag og spille cupfinale mot Brøndby, og var nok derfor ikke innstilt på å brenne alt kruttet søndag. Likevel fikk FCK hard kamp om poengene. Michael Gravgaard ga FCK en tidlig ledelse, men Thiago Pinto Borges utlignet før Pospech avgjorde.

Gullet er tapt

FC København passerte OB og Midtjylland og inntok 2.-plassen på tabellen. Det er imidlertid fem poeng fram til AaB, som mandag tar imot Horsens og kan øke til åtte poeng når seks serierunder står igjen.

- Kampen om gullet er tapt. For at vi skal innhente AaB må de falle helt sammen, sa Solbakken.

ENDELIG, STÅLE: Solbakken kunne omsider slippe jubelen løs, som følge av en periode med svake resultater. Foto: KELD NAVNTOFT/EPA/SCANPIX
ENDELIG, STÅLE: Solbakken kunne omsider slippe jubelen løs, som følge av en periode med svake resultater. Foto: KELD NAVNTOFT/EPA/SCANPIX Vis mer

Men han vil gjerne knipe sølvet, og søndagens kamper gjorde sjansen for det langt større.

Midtjylland avga poeng med 1-1 mot Brøndby lørdag, mens OB dummet seg ut med 1-1 mot tabelljumbo Lyngby søndag. Djiby Fall ble den store syndebukken for OB. Han misbrukte tre kjempesjanser før han brukte albuen mot en motstander og ble utvist.

Alex Valencia sto for en norsk scoring søndag, men hans scoring for AGF var bare resultatkosmetikk etter at Randers hadde scoret fire ganger.

(NTB)

Solbakken havnet på feil benk