Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken henter lillebroren til Premier League-stjerna

Har signert kontrakt til 2021.

NYSIGNERING: Ståle Solbakken er etter alle solemerker godt fornøyd med klubbens nye signering. Foto: Anders Kjærbye / Scanpix Danmark / NTB scanpix
NYSIGNERING: Ståle Solbakken er etter alle solemerker godt fornøyd med klubbens nye signering. Foto: Anders Kjærbye / Scanpix Danmark / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uros Matic (26) er spilleren som skal erstatte Thomas Delaney på midtbanen til Ståle Solbakken i FC København.

Den danske klubben bekrefter tirsdag at Uros Matic er kjøpt fri fra østerrikske Sturm Graz og har signert en kontrakt som strekker seg til sommeren 2021.

26-åringen er lillebroren til den mer kjente midtbanespilleren Nemanja Matic, som spiller for Chelsea i Premier League. De har begge en fortid i Benfica.

Matic overtar Delaneys trøyenummer når den nåværende FCK-kapteinen går til Werder Bremen i januar.

- Han har vært i østerriksk Bundesliga siden i sommer, men har etablert seg lynraskt som en av de beste midtbanespillerne der nede. Han har vist sine evner som en løpssterk og hardtarbeidende midtbanespiller, sier Solbakken.

- Han integrerte seg raskt i Østerrike, og vi forventer at han faller på plass raskt her også, slik at han kan konkurrere om plassene på midtbanen med William Kvist, Ján Gregus og Aboubakar Keita. Vi er sterkt besatt der nå, tilføyer nordmannen.

Matic kom gratis til Sturm Graz fra nederlandske Breda i sommer. 26-åringen har spilt 19 ligakamper og scoret to mål for den østerrikske klubben.

- Det er et stort skritt opp i minn karriere, og jeg vil kjempe hardt for laget og for å gjøre fansen glad, sier Matic.

Sturm Graz ledelsen avslører at FC København la så mye penger på bordet at det ble umulig å takke nei til en handel.

- Vi er i den lykkelige situasjon at vi ikke trenger å selge spillere. Men oppstår muligheten for en lukrativ handel, utelukker vi ikke å selge, hvis det kan sikre positiv økonomi i Sturm Graz på lang sikt, sier sportssjef Günter Kreissl til klubbens nettsider.

I motsetning til sin bror, har Matic ingen landskamper for Serbia.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!