Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken i cupdrama

FCK vant etter ekstraomganger.

VANT: FCK slo Randers. Foto: Scanpix
VANT: FCK slo Randers. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ståle Solbakken og FC København flyter på en medgangsbølge om dagen, men onsdag måtte laget ha ekstraomganger for å avgjøre cupkvartfinalen mot Randers. Midtstopper Matthias «Zanka» Jørgensen ble matchvinner fire minutter før slutt i annen ekstraomgang, etter at det sto 1-1 ved ordinær tid.

Den paraguayanske spissen Federico Santander så lenge ut til å ha scoret kampens eneste mål i Parken. 24-åringen sendte hjemmelaget i ledelsen med en frisparkperle kvarteret ut i annen omgang.

Høgli fra start Målet var kampens eneste inntil drøye 91 minutter var spilt. Da skiftet en avslutning fra gjestenes Kasper Junker retning i en FCK-spiller og utmanøvrerte hjemmelagets belgiske keeper Thomas Kaminski. Ufortjent var det ikke.

Randers presset serielederen hardt mot slutten av ordinær tid, og gjestene hadde flere store sjanser også tidligere i kampen. Fire minutter før pause ble FC København reddet av treverket da en avslutning skiftet retning på foten til Tom Høgli.

Med til historien hører det også at Andreas Cornelius kunne avgjort kampen for FCK i ordinær tid. Minuttet etter gjestenes utligning fikk spissen en gigantsjanse, men Randers-keeper Karl-Johan Johnsson avverget scoring med en strålende parade.

Overtidsdrama Like imponerende var ikke samme Johnson da Matthias Jørgensen avgjorde kampen for hjemmelaget på tampen av annen ekstraomgang. Et hjørnespark havnet på hodet til midtstopperen, som headet ballen knallhardt i nettet. Keeper Johnson burde kanskje plukket innlegget.

På overtid av ekstraomgangen fikk Randers et mål annullert for offside. TV-bildene viste at situasjonen kunne diskuteres.

Trener Ståle Solbakken varslet foran onsdagens kamp at han kom til å gjøre flere endringer på laget, og nordmannen holdt ord. Tom Høgli har sittet på benken i ligaen den siste tiden, men fikk sjansen fra start og spilte hele kampen mot Randers.

Dessuten fikk unggutten Julian Kristoffersen for første gang plass på FCK-benken. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart