Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken i hardt vær

- Vi sliter mentalt, sier FCK-treneren.

(Dagbladet.no): FC København-trener Ståle Solbakken er under hardt press om dagen.

Etter to sure tap hjemme i Parken på tre dager, innrømmer nordmannen at laget sliter med både prestasjoner og spilleglede.

- Vi ligger litt nede nå, og det er et stort press på oss. Mentalt er det vanskelig, sa Solbakken etter 0-1 mot Esbjerg i semifinalen i den danske cupen i går.

- Det er klart det sliter på meg. Men det er en del av jobben min. Jeg tenker mer på fotball enn jeg noen gang har gjort, innrømte han etter kampen ifølge Ekstra Bladet.

Aldri vært så slitsomt

Solbakken forteller også at han for første gang i sin trenerkarriere sliter med å finne de svarene han trenger for å løfte laget opp fra bølgedalen.

- Telefonen min ringer konstant mellom åtte om morgenen og ti om kvelden. Jeg er ansvarlig for laget og for at det fungerer, men det er ikke lett. Når jeg har fått noen svar, dukker det nye spørsmål opp. Det er vel første gang i min trenerkarriere at dette skjer, sier treneren.

I seriekampen mot FC Midtjylland søndag var norske Petter Furuseth Olsen med på å gi FCK-skuta ytterligere et skudd for baugen.

HARDT PRESSET: Danske aviser bruker stor plass på FC Københavns dårlige resultater den siste tida. Tre fjerdedeler av fansen i Danmarks rikeste klubb krever Solbakkens avgang i en nett-avstemning. Foto: JP.DK, BT.DK, EKSTRABLADET.DK/Montasje: DAGBLADET.NO
HARDT PRESSET: Danske aviser bruker stor plass på FC Københavns dårlige resultater den siste tida. Tre fjerdedeler av fansen i Danmarks rikeste klubb krever Solbakkens avgang i en nett-avstemning. Foto: JP.DK, BT.DK, EKSTRABLADET.DK/Montasje: DAGBLADET.NO Vis mer

Nordmannen scoret det første målet i 2-0-seieren, og dermed kunne påtroppende RBK-trener Erik Hamréns AaB stikke fra i teten.

Riktignok er det ti runder igjen av serien, og ledelsen er bare på seks poeng.

- Det bekymrer meg ikke ennå. Vi har fremdeles sjansen til å vinne både serien og cupen, og det går vi for, sier Solbakken ifølge Jyllandsposten.

Savner spilleglede

Men da må nordmannen få løftet humøret til spillerne sine.

- Jeg savner gleden ved å spille fotball. Det er ikke det at vi ikke vil eller mangler intensitet - det handler mer om at vi må spille med litt større smil, sa Solbakken til Jyllandsposten etter tapet mot FC Midtjylland.

- Jeg føler at noen av spillerne er veldig alvorstyngede, og det har vi ikke bruk for. Det må bort.

Ståle Solbakken er klar på at FCK må prestere bedre enn de gjør i øyeblikket.

image: Solbakken i hardt vær

- Noen spillere virker ute av form, og prestasjonene på banen varierer for mye. Det går fra å være veldig bra i perioder til å være veldig dårlig. Vi har i min tid som trener i klubben alltid hatt et høyt bunn-nivå, men det har vi ikke akkurat nå, medgir Solbakken overfor Jyllandsposten.

Fansen imot seg

I en avstemning på den offisielle supporterklubbens nettsider mener tre av fire FCK-fans at Solbakken er ansvarlig for nedturen den siste tida, og at han må gå.

Bare sju prosent støtter Solbakken, mens resten ønsker å vente og se hvordan resultatene blir i de neste kampene.

- Klubben har denne sesongen fremstått som ei førerløs skute, skriver Ekstra Bladets fotballredaktør Allan Pedersen i en kommentar.

Laget har rett og slett vært «røvkjedelig» å se på, mener fotballeksperten.

- Og det faller selvfølgelig tilbake på treneren, som jeg syns trenger å få sin egen entusiasme til å smitte av på banen - eller forsøke å gå nye veier taktisk.

Klubbformann i FC København Flemming Østergaard går derimot langt i å frede nordmannen.

- Det er et tåpelig spørsmål, svarer «Don Ø» når en journalist fra Berlingske Tidende spør om Solbakken har full tillit hos klubbledelsen.

«Verken Ståle Solbakken eller spillerne trenger eksterne eksperter til å fortelle dem at våren så langt ikke har vært tilfredsstillende. Det er de utmerket klar over, og jeg vet at de bruker hvert minutt på treningsfeltet på å arbeide seg ut av formnedgangen,» skriver Østergaard i sin spalte på FC Københavns hjemmesider.

NEDTUR: Hovedpersonen selv sier han aldri har hatt så vanskelig for å finne svar i sin trenerkarriere. - Mentalt er det vanskelig, innrømmer Solbakken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media