Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken jakter «Kinas svar på Maradona» - skal være verdt 30 millioner

FCK har bydd åtte millioner for Wu Lei.

ETTERTRAKTET: Wu Lei (t.v.) skal være ønsket av flere europeiske klubber, blant de mest interesserte er FC København. Foto: AP Photo/Dita Alangkara/NTB Scanpix
ETTERTRAKTET: Wu Lei (t.v.) skal være ønsket av flere europeiske klubber, blant de mest interesserte er FC København. Foto: AP Photo/Dita Alangkara/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ståle Solbakkens FCK gjester Juventus i Torino i kveld, en kamp hvor «de danske drenge» skal få det tøft med å ta poeng.

- De har alt presset på seg, sa hedmarkingen på den siste pressekonferansen før kampen.

Men «Ståle Salvatore» tenker også langsiktig, og nå har han festet blikket sitt på et kinesisk supertalent, ifølge den danske avisa Berlingske Tidende.

Høyt nivå Wu Lei er 22 år gammel, spiller for Shanghai East Asia og er fast på det kinesiske landslaget. Grunnlegger, styreformann og sportssjef i Shanghai East Asia, Xu Genbao, sier følgende om sin juvel:

- Han er Kinas svar på Maradona.

Da skulle lista være lagt.

Høy pris Men kineserne ønsker ikke å la sin beste spiller gå så enkelt. Et bud på åtte millioner kroner blir trolig avvist. Xu Genbao mener det er altfor lite, og hevder flere europeiske storklubber er på banen.

- Vi vil ikke gi slipp på ham. FCK er interessert, men den klubben er ikke noe for oss, sier han.

Shanghai East Asia krever 30 millioner kroner for 22-åringen. Mads Davidsen, som er en del av trenerteamet til Sven Göran Erikssoni kinesiske Guangzhou, tror den virkelig verdien ligger et sted i mellom budet og kravet.

- Han har de fotballmessige forutsetninger til å slå gjennom i Europa, og på papiret vil han være et godt kjøp for FCK, sier Davidsen til BT.