Solbakken kan få en ekstra FCK-sesong

Hvis Norge går til EM.

FCK-SUKSESS: Her feirer en hoppened glad Ståle Solbakken seieren mot RBK i Champions League-playoffen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FCK-SUKSESS: Her feirer en hoppened glad Ståle Solbakken seieren mot RBK i Champions League-playoffen. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

||| Ståle Solbakken kan få forlenget avtalen sin med FC København dersom Norge kvalifiserer seg for EM-sluttspillet i fotball.

Skulle det blir norsk sluttspillplass i mesterskapet i Polen og Ukraina i 2012, kommer Egil Olsen til å lede det norske landslaget i EM, og det kan åpne for at Solbakken kommer til å bli værende noe lenger i københavnklubben enn han hadde tenkt seg.

Etter to kamper med full pott og seks poeng, har de norske sjansene til å nå EM-sluttspillet økt betraktelig, selv om det er mange kamper igjen å spille.

- Dersom FCK ønsker å bruke Solbakken dersom denne situasjonen skulle oppstå, at Norge kvalifiserer seg for sluttspillet i Polen og Ukraina, så er vi interessert i å lytte til hva danskene har å si, men vi er også innstilte på å snakke med Ståle Solbakken, for å høre hva han har å si til en slik situasjon, sier Terje Liknes i Norges Fotballforbund til sporten.dk.

Ståle Solbakken og FCK har til nå vært enige om at arbeidsforholdet mellom dem opphører etter denne sesongen, men dersom Egil Olsen klarer å få Norge kvalifisert til EM, ja, så åpner det for at Solbakken kan ta ytterligere en hel sesong i FCK.

- Vi holder foreløpig alle mulighetene åpne og jobber ut fra det. Vi kommer ikke til å la offentligheten eller mediene ta del i den prosessen som vil være rundt ansettelsen av en ny hovedtrener i klubben vår, sier sportsdirektøren i FC København, Carsten A. Jensen i en kommentar.

(NTB-Ritzau)