Solbakken kan få sparken søndag

- Jeg ønsker å sove på det én natt, sier styrelederen.

KAN FÅ FYKEN:Ståle Solbakken kan få sparken i morgen. Foto: EPA/FEDERICO GAMBARINI
KAN FÅ FYKEN:Ståle Solbakken kan få sparken i morgen. Foto: EPA/FEDERICO GAMBARINIVis mer

Etter 1-2-tapet for Augsburg er Ståle Solbakkens dager i Köln talte, ifølge regionavisen Express.de. Klubbens styreformann gjorde ingenting for å avkrefte ryktet lørdag kveld.

- Du får ikke en kommentar fra meg i kveld. Jeg ønsker å sove på det én natt. Så skal jeg komme fram med min analyse i fred og ro, sa Werner Wolf til Express.de.

Visepresidentkandidat Harald «Toni» Schumacher var ordknapp etter Kölns tredje strake tap. Han fungerer som sportsdirektør i klubben, men vil ikke kunne avgjøre hvorvidt Solbakken får beholde trenerjobben.

- Han (Schumacher) skal gi oss råd, men beslutningen er det jeg og generalforsamlingen som skal ta, sa administrerende direktør Claus Horstmann etter at laget falt til kvalifiseringsplass i Bundesligaen.

Både styret og spillerne har tidligere forsvart Solbakken, men tilhengerne viste tydelig at de var lei av situasjonen lørdag. Nordmannen fikk kritikk for spillerbyttene i annen omgang. De blir beskrevet som merkelige, ineffektive og desperate.

Köln har for vane å sparke trenere hurtig. 11 trenere har vært i klubben på ti år, og det er ventet at også Solbakken må gå. Det vet han selv. Da telefonen hans ringte på pressekonferansen etter tapet for Augsburg, sukket han: - Det er min kone. Hun ønsker å vite om jeg fortsatt har jobb i morgen.

På flyplassen ble Köln-laget møtt av illsinte fans som sperret for spillerbussen. Solbakken og fire spillere prøvde å mekle, mens også en mengde politimenn var til stede.

(NTB)