Fotballandslaget VM-kvalifisering:

Solbakken kan ikke regne med Haaland i debutkampen

Erling Braut Haaland og fire andre Tyskland-proffer ligger an til å miste Norges første kamp i VM-kvalifiseringen, men NFF gir ikke opp håpet om å få dem med.

Publisert
Sist oppdatert

Ståle Solbakken debuterer som norsk landslagssjef borte mot Gibraltar førstkommende onsdag. Der må han trolig greie seg uten sine to beste spisser: Haaland og Alexander Sørloth.

Dagens tyske coronarestriksjoner gir ingen unntak fra innreisekarantene på 14 dager etter opphold i Storbritannia og britiske oversjøiske territorier som Gibraltar.

«Nei, for tiden er situasjonen at vi ikke kan regne med å få spillere bosatt i Tyskland med til første kamp mot Gibraltar», skriver toppfotballdirektør Lise Klaveness i Norges Fotballforbund i en tekstmelding til NTB.

Haaland har i over ett år bøttet inn mål for Borussia Dortmund, mens Sørloth endelig har funnet seg til rette i RB Leipzig etter en trå start.

Tysklands bestemmelser rammer også Norges førstekeeper Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin), Mats Møller Dæhli (Nürnberg) og Julian Ryerson (Union Berlin).

Venter

Klaveness viser til at Tysklands fotballforbund jobber for å få unntak for Premier League-spillere til sine hjemmekamper, men heller ikke de har fått klarsignal.

«Det er med andre ord svært usikkert om vi får med spillere fra Tyskland til den første kampen. Vi venter også på bekreftelse fra franske myndigheter om å få innvilget unntak fra innreisekarantene», skriver NFF-toppen.

AVVENTENDE: Lise Klaveness sier Gibraltar-kampen gir mye hodebry. Foto: Terje Pedersen / NTB
AVVENTENDE: Lise Klaveness sier Gibraltar-kampen gir mye hodebry. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Birger Meling (Nimes) og Ruben Gabrielsen (Toulouse) er troppens to spillere med bosted i Frankrike.

Klaveness mener det er paradoksalt at akkurat Gibraltar-kampen gir så mye hodebry. Hun viser til at det er lave smittetall i området og at hele motstanderlaget er vaksinert.

To muligheter

Ifølge toppfotballdirektøren er det to muligheter for at Haaland og co. blir klar til premierekampen i VM-kvalifiseringen:

* Får innvilget unntak på én eller flere enkeltsøknader

* At reglene generelt i Tyskland blir endret i løpet av de nærmeste dagene.

Norge møter Tyrkia til «hjemmekamp» i spanske Malaga 27. mars. Oppgjøret spilles der på grunn av norske restriksjoner. Deretter venter Montenegro i Podgorica tre dager seinere.

Det har over tid vært høyt smittetrykk i Montenegro, men Klaveness sier at innreise derfra «hittil har vært OK i alle stater» i Tyskland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer