Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken-klubb mistenkes for kampfiksing

- Hjernedødt, svarer FCK-sjef.

CHAMPIONS LEAGUE-KVALIK: FCK tapte for kypriotiske Apoel Nicosia. Nå rettes mistanken om bestikkelser mot danskene. Foto: AP/Polfoto/Kim Agersten
CHAMPIONS LEAGUE-KVALIK: FCK tapte for kypriotiske Apoel Nicosia. Nå rettes mistanken om bestikkelser mot danskene. Foto: AP/Polfoto/Kim Agersten Vis mer

||| (Dagbladet): En av Stabæks kamper i Champions League er allerede vært i søkelyset.

Nå rammes Ståle Solbakkens FC København av enda verre anklager, skriver B.T.

Den danske avisa henviser til Sport Bild. Der blir den danske toppklubben pekt ut som en av klubbene som er mistenkt i kampfiksings-skandalen som for tida rammer europeisk fotball.

Ifølge det tyske sportsmagasinet er FCK i søkelyset for skittent spill i et ukjent antall kamper, blant annet to kvalikkamper til Champions League mot APOEL Nicosia.

Hjernedøde
Danskene tapte 2-3 sammenlagt, og gikk glipp av 140 mill. norske kroner. Solbakken omtalte exiten som den største nedturen i sitt fotballliv.

FCK-sjef Flemming Østergaard rister på hodet av beskyldningene mot klubben.

- Det er vel for helvete ingen som tror vi er involvert i dette. Hvilken glede kunne vi hatt av det? Hvis du tar kampene mot APOEL, så skulle vi sagt farvel til 125 millioner kroner ved å tape på Kypros. De må være hjernedøde, sier Østergaard til B.T.

Men også Der Spiegel kommer med anklager mot en kamp som involerer FCK. Ifølge det tyske magasinet er FCKs to kamper mot FK Mogren, som sammenlagt endte 12-0 til danskene, under lupen. En navngitt kroat skal ha stått for forsøk på å bestikke spillere og dommere i kampene.

Sport Bild har fått sine opplysninger fra en tysk advokat som representerer én av de anklagede i den omfattende saken, der 17 personer er arrestert etter aksjoner i en rekke land.

Det danske fotballforbundet DBU sier til dansk TV2 at ingen av kampene som sjekkes er blitt spilt i Danmark.

- Vi har ikke kjennskap til om kamper spilt i utlandet med danske lag, med utenlandske lag som arrangør, er blant kampene Uefa etterforsker. Vi må derfor henvise til Uefa, sier informasjonssjef Lars Berendt.

Grotesk
FCK-direktør Carsten V. Jensen synes det er grotesk at københavnklubben er under mistanke.

- Man må forvente at det kommer noe konkret ut av dette. Ellers så må noen komme med verdens største unnskyldning, sier Jensen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media