Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken knust av norsk DVD

Stabæk-supporter hjalp Apoel til Champions League.

ELLEVILL JUBEL: Slik jubelet Apoel Nicosia etter gårsdagens seier mot FC København. De sikret seg en oppsiktsvekkende plass i Champions League. Foto: EPA
ELLEVILL JUBEL: Slik jubelet Apoel Nicosia etter gårsdagens seier mot FC København. De sikret seg en oppsiktsvekkende plass i Champions League. Foto: EPA Vis mer

(Dagbladet.no) Ståle Solbakken og F.C. København får så hatten passer i danske aviser og nettsteder etter det sjokkerende Champions League-nederlaget for APOEL Nikosia.

«Mangler ryggrad», «FC Kollaps» og «Pinlig» var bare noen av gårsdagens vinklinger i danske aviser og nettsteder, mens på Kypros er det bare lutter glede etter onsdagens avansement. Dagens største helt på den populære ferieøya er likevel verken kypriotisk eller polsk, men norsk.

- Ville stoppe kjeften hans
Stabæk-supporter Richard Jansen ble så provosert over Ståle Solbakkens oppførsel før og etter Stabæks kvalifiseringskamper mot FCK at han like godt bestemte seg for å hjelpe kypriotene inn i gruppespillet.

- Jeg ville stoppe kjeften på den arrogante Ståle Solbakken, og sendte dvd-opptak av begge FCK-kampene våre til Nikosia.

- Egentlig var det bare ment som en gimmick, men da jeg skjønte at de ikke hadde fått opptakene fra kampene, innså jeg hvor viktig dette kunne være for dem.

Så viktig at han personlig ble oppringt av klubbens daglige leder, Yiannis Avgoustiy, som er Jansen evig takknemlig.

- FCK ville ikke gi oss dvd-ene fra sine forrige kamper, så dette var svært nyttig for oss, bekrefter Avgoustiy overfor Dagbladet.

- Jeg ga dvd-ene videre til manageren vår, som studerte dem nøye før møtene med København. Det er svært viktig å se hvordan motstanderen spiller i Europa før vi møter dem. Opptakene ga oss uvurderlig hjelp, innrømmer Avgoustiy.

Belønnes med Kypros-tur
Nå vil kypriotene også takke sin norske hjelper på skikkelig vis.

- Jeg vil foreslå for styret at vi flyr Herr Jansen ned hit, og lar ham få være til stede på en av våre Champions League-kamper. Det fortjener han virkelig, sier Avgoustiy til Dagbladet.

At Stabæk-supporterne jubler sammen med APOEL-fansen tar Ståle Solbakken med knusende ro. Han har ikke tro på at Richard Jansens dvd-bidrag var med på å sende danskene ut av Champions League.

- Det der tror jeg hadde null betydning, denne videoen hadde de fått tak i uansett. Her snakker vi nok om en person som har litt for høye tanker om seg selv.

- Det er byråer som lever av å selge opptak fra kamper som dette. Jeg kan skaffe hvilke som helst dvd jeg måtte ønske meg. Selv Stabæk-Grei i cupen skulle jeg enkelt ha fått tak i, sier Solbakken til Dagbladet.

- IKKE AVGJØRENDE: FCK-trener Ståle Solbakken tror ikke DVD-en hadde en avgjørende betydning. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
- IKKE AVGJØRENDE: FCK-trener Ståle Solbakken tror ikke DVD-en hadde en avgjørende betydning. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling