Solbakken kuttet til beinet - jublet for opprykk

Før sesongen kvittet Ståle Solbakken seg med elleve mann - og hentet inn spissbohemen Frode Birkeland. Det angrer han neppe på i dag.

- Økonomien tilsa at vi måtte kutte i spillerstallen. Utgiftene måtte ned med én million kroner. Derfor kvittet vi oss med elleve spillere. Inn kom spillere som Frode Birkeland, Are Tronseth og Petter Sørensen, forteller HamKam-trener Solbakken.

Men nykommerne fikk verken journalister eller andre til å heve på øyenbrynene.

- Det var vel ingen utenfor garderoben her som regnet med at vi kunne rykke opp, sier Frode Birkeland.

Satt langt inne

I går ble 30-åringen den store helten da han scoret begge målene til «Kamma», og sikret opprykket. Først headet han inn 1- 1. Deretter scoret han på straffe etter en gavepakke fra dommeren.

HamKam klarte jobben sin i Alta. Men de nødvendige tre poengene satt langt inne. Hedmarkingene startet nervøst og hadde liten flyt i spillet. Og så satte Altas Stian Ingilæ et frispark i krysset, og gjorde lidelsene til de over hundre tilreisende supporterne komplett.

Bare to minutter ut i andre omgang kom utlikningen, og sju minutter senere sendte Birkeland klubben til himmels.

- Må forsterke

Nå er det klart at HamKam skal møte Rosenborg og andre fotballstorheter neste år. Men er klubben egentlig klar?

- Vi hadde ikke opprykk som mål i år. Derfor har vi heller ikke lagt noen planer for hvordan vi skal sette vårt preg på Tippeligaen. Jeg har visjoner, men foreløpig er lite klart, sier Solbakken.

Men han vet at forsterkninger må til. Foreløpig er bare Kenneth Dokken fra Hønefoss hentet inn foran neste sesong.

- Vi skal forsterke, men hvilke spillertyper jeg føler vi bør ha har jeg ikke sett på. Jeg klarer heller ikke å tenke på det. Nå er jeg fullstendig tom og utladet.

- Og veldig lykkelig.

Alta-Hamkam 1-2

FORNØYD TRENER: Ståle Solbakken.