Champions League:

Solbakken må stole på reservene sine i skjebnekampen mot Porto

FC København er skadeplaget.

JAKTER SEIER: FC København tar imot Porto i Parken uten sitt faste spisspar, men Ståle Solbakken stoler på sin serbiske reserve.
 Foto:&nbsp;<span style="background-color: initial;">Lars Poulsen/Polfoto via AP</span>
JAKTER SEIER: FC København tar imot Porto i Parken uten sitt faste spisspar, men Ståle Solbakken stoler på sin serbiske reserve. Foto: Lars Poulsen/Polfoto via APVis mer

FC København tar imot Porto i Parken uten sitt faste spisspar, men Ståle Solbakken stoler på sin serbiske reserve.

Andreas Cornelius og Federico Santander har begge pådratt seg skader før tirsdagens hjemmekamp mot Porto i Parken. FC København er nødt til å slå portugiserne for å bevare håpet om avansement til cupspillet i mesterligaen.

Spissen Solbakken setter sin lit til er den 23 år gamle serberen, Andrija Pavlovic.

– Det er jo ikke sånn at Cornelius og Santander var tidenes toppscorere i Champions League. De har helt nøyaktig scoret ett mål hver, sier Solbakken.

– Mirakler kan skje, og Pavlovic var en av spillerne som sendte oss til Champions League med en scoring mot Apoel.

– Hardt

Pavlovic ble matchvinner da FC København slo Apoel 1-0 hjemme i København i den siste kvalifiseringsrunden før gruppespillet. Siden har serberen stått i skyggen av Cornelius og Santander.

– Jeg er sikker på at vi får lagt en god strategi, sier Pavlovic.

– Det blir hardt, for Porto vil også videre fra gruppen. Men jeg er positiv og kan ikke se hvorfor vi ikke skal kunne vinne denne kampen.

Solbakken hentet Pavlovic fra serbiske Cukaricki i juni. 23-åringen står med 16 minutter i mesterligaen så langt.

– Jeg har ikke fått så mange minutter den siste måneden fordi Cornelius og Santander har gjort det så godt. Men jeg har faktisk aldri spilt så mange kamper som i løpet av de siste fire månedene.

– Det har blitt 24 kamper, og på et helt år har jeg spilt kanskje 30-35 kamper i mitt hjemland.

– Jeg nyter å være her. Det er annerledes enn i Serbia, men jeg er lykkelig. Jeg vet at jeg kan gjøre det bedre, og det er lagt en plan for min utvikling.

3.-plass

Mot Porto kan Pavlovic få besøk av Youssef Toutouh, Rasmus Falk, Kasper Kusk eller Benjamin Verbic foran mål. De spiller vanligvis på kantene.

Etter de fire første kampene i gruppespillet topper Leicester gruppen med ti poeng foran Porto som har sju. FC København står med fem, mens poengløse Brugge ligger sist.

Gruppespillet avsluttes 7. desember. Da reiser Solbakken og hans mannskap til Brugge, mens Porto får besøk av Leicester.

(NTB)