Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken med brudd i kneet

Gikk i nettet under trening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Bjarne Solbakken forteller til VG i dag at MR-undersøkelsen viste et brudd i kneet. Han skal undersøkes nærmere i dag.

Alpinisten Bjarne Solbakken skadet kneet sitt på utfortrening i Nakiska ved Calgary lørdag. Han ble mandag fløyet hjem til Oslo og skal til videre undersøkelser tirsdag formiddag.

- Solbakken gikk i nettet under en av rundene på treningen lørdag. Det er snakk om skader både i menisken og leddbåndene, men det virker ikke som om det er så alvorlig at det er snakk om avrivninger av noen leddbånd, sier alpinmanager Per Lund til NTB.

Det er lege Arne Kristian Aune som skal undersøke Solbakken.

- Før Aune har undersøkt kneet er det vanskelig å si noe om skadeomfanget og hvor lang tid det vil ta før Solbakken er i aksjon igjen, men vi håper det beste, fortsetter Lund.

Den alpine verdenscupen for menn starter med fartsøvelser i canadiske Lake Louise kommende helg, og Bjarne Solbakken har forberedt seg i den canadiske fjellheimen noen uker allerede. Han har de siste dagene trent sammen med Aksel Lund Svindal og Kjetil André Aamodt i Nakiska, der de alpine øvelsene gikk i forbindelse med OL i 1988. Hovedtrener og verdenscupsjef Marius Arnesen har også vært til stede på treningssamlingen den siste uken.

Til helgen kjører de mannlige alpinistene verdenscup i Lake Louise, før de flytter seg til Beaver Creek i Colorado i USA, der det er verdenscup i siste halvdel av neste uke.

(NTB)

SKAL UNDERSØKES: Kneet til Bjarne Solbakken skal nå undersøkes, etter fallet på lørdag.
Hele Norges coronakart