Hugo Vetlesen

Solbakken med klar beskjed

Selv om Ståle Solbakken tok ut Hugo Vetlesen til de kommende privatlandskampene mot Irland og Finland, er han klar på hva Bodø/Glimt-juvelen må forbedre.

TATT UT: Hugo Vetlesen kan fra tirsdag ettermiddag kalle seg landslagsspiller. Foto: Terje Pedersen / NTB
TATT UT: Hugo Vetlesen kan fra tirsdag ettermiddag kalle seg landslagsspiller. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Ståle Solbakken tok tirsdag ettermiddag ut troppen til privatlandskampene borte mot Irland 17. november og hjemme mot Finland 20. november.

Som mange forutså før tirsdagens uttak, var Bodø/Glimt-spiller Hugo Vetlesen med i troppen til Ståle Solbakken.

Midtbanejuvelen til Glimt har vært i forrykende form denne sesongen, og står med 16 mål og 7 assist på 29 kamper i Eliteserien.

Imponert Solbakken

Solbakken begrunnet valget.

- Det viktigste Hugo har gjort, er at han har tatt tempoet mye mer i de internasjonale kampene, før ble han kanskje spist litt opp. Nå håndterer han ballen hurtigere, gjør flere riktige valg og har nese for mål. Han kommer til mange avslutninger. Jeg synes også løpskapasiteten hans har blitt bedre, sier Solbakken.

Han er likevel klar på at 22-åringen til Bodø/Glimt har ting han må forbedre.

- Han må behandle ballen enda hurtigere i det han gjør. Jeg synes fortsatt han er en del bedre på Aspmyra (stadion til Bodø/Glimt, red.anm.), enn i de kampene på gress ute i Europa, konstaterer landslagssjefen.

Hugo Vetlesen har ikke besvart Dagbladets henvendelser tirsdag ettermiddag.

TOK UT TROPPEN: Ståle Solbakken presentert troppen til kampene mot Irland og Finland. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
TOK UT TROPPEN: Ståle Solbakken presentert troppen til kampene mot Irland og Finland. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

- Litt uvisst

Litt tidligere på dagen holdt City pressekonferanse med manager Pep Guardiola, i forkant av onsdagens oppgjør mot Chelsea i ligacupen.

Spanjolen fikk naturligvis spørsmål om Erling Braut Haaland, og hva slags forfatning han er i, etter å ha slitt med en skade den siste tiden.

- Han er fortsatt ikke perfekt. Vi får se i morgen. Viktig er at beinet ikke er brukket. Bare en liten skade på leddbåndet. Ikke perfekt akkurat nå. Ei uke, ti dager, vi får se hva som skjer. Føler han seg bra, spiller han for landslaget. Det er så viktig for spillerne, sa Guardiola.

MÅLMASKIN: Erling Braut Haaland ble igjen avgjørende i oppgjøret mot Fulham sist helg. Foto: Reuters
MÅLMASKIN: Erling Braut Haaland ble igjen avgjørende i oppgjøret mot Fulham sist helg. Foto: Reuters Vis mer

Solbakken gjentok Guardiolas budskap på presserommet på Ullevaal.

- Jeg snakka med Erling for et par-tre dager siden. Hans fysiske situasjon per nå er som Guardiola sa på dagens pressekonferanse: Litt uvisst. Men vi har på ingen måte gitt opp på at han i det minste deltar på én av kampene. Så får vi se hvordan stoda er når City har spilt to kamper til, sier landslagssjefen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer