FORTSATT POPULÆR I DANMARK: Ståle Solbakken er fortsatt en populær nordmann i Danmark. Köln-treneren er nummer to på ønskelista over Morten Olsens etterfølger bak Michael Laudrup. Foto:Erik Berglund/Dagbladet
FORTSATT POPULÆR I DANMARK: Ståle Solbakken er fortsatt en populær nordmann i Danmark. Köln-treneren er nummer to på ønskelista over Morten Olsens etterfølger bak Michael Laudrup. Foto:Erik Berglund/DagbladetVis mer

Solbakken nummer to på danskenes ønskeliste

Michael Laudrup folkets favoritt til å bli ny landslagssjef.

Michael Laudrup står øverst på ønskelisten som ny landslagssjef for Danmark blant det danske folket. Ståle Solbakken er nummer to på listen.

En spørreundersøkelse som Voxmeter har utført for nyhetsbyrået Ritzau, viser at hele 43 prosent vil at den tidligere storspilleren skal overta som landslagssjef når Morten Olsen gir seg. 1000 personer deltok på undersøkelsen i perioden 4.-6. september.

- Michael har et stort navn i dansk fotball, og det er naturlig at det er slik. Han er svært populær blant danskene, og det skyldes først og fremst hans meritter som spiller. Det er ingen tvil om at Michael er i en helt særegen posisjon i dansk fotball, sier generalsekretær Jim Stjerne Hansen i Danmarks Fotballforbund (DBU).

Laudrup er for tiden trener i spanske Mallorca. Han spilte blant annet i Juventus, Barcelona og Real Madrid.

FOLKEHELT: Michael Laudrup er kanskje tidenes beste danske fotballspiller, og også folkets favoritt til å bli ny landslagssjef.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO/ Jaime REINA
FOLKEHELT: Michael Laudrup er kanskje tidenes beste danske fotballspiller, og også folkets favoritt til å bli ny landslagssjef.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO/ Jaime REINA Vis mer

Köln-trener Ståle Solbakken er populær blant danskene etter suksessårene i FC København, men han må finne seg i å være annetvalg med 8 prosent av stemmene.

Frank Arnesen er nummer tre med 5 prosent, og 3 prosent foretrekker Silkeborg-trener Troels Bech. 6 prosent mener en annen trener bør bli landslagssjef, mens 36 prosent svarte «vet ikke» på spørsmålet om hvem de foretrekker som Olsens etterfølger.

Olsen gir seg senest etter EM-sluttspillet neste sommer. Danmark slo Norge 2-0 i København tirsdag og er nummer to i gruppe H. Portugal topper, mens Norge er nummer tre. Alle tre lagene har lik poengsum, men Norge har en kamp mer spilt.

(NTB)