Solbakken ny manager i Wolves

- Jeg kan knapt vente med å komme i gang.

KLAR FOR NYE UTFORDRINGER: Ståle Solbakken skal bli presentert på pressekonferansen dagen etter siste seriekamp mot Wigan. Foto: EPA/OLIVER BERG/NTB scanpix
KLAR FOR NYE UTFORDRINGER: Ståle Solbakken skal bli presentert på pressekonferansen dagen etter siste seriekamp mot Wigan. Foto: EPA/OLIVER BERG/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Wolverhampton har bekreftet at Ståle Solbakken blir lagets nye manager. Det melder klubben på sin offisielle hjemmeside fredag formiddag.

- Jeg er glad for å kunne gå løs på den store utfordringen med å trene Wolverhampton. Det er en spennende mulighet å være manager i en så stor klubb. Jeg kan knapt vente med å komme i gang, sier Solbakken til wolves.co.uk.

Dagbladet vet at Solbakken skrev under kontrakten i går kveld under en middag med blant andre agent Bjarne Goldbæk og administrerende direktør i Wolves, Jez Moxey.

- Etter en prat med Ståle Solbakken er jeg glad for å kunne bekrefte at han har blitt enig om å bli vår nye manager. Han vil bli introdusert for media på mandag, sier Jez Moxley til klubbens hjemmeside.

Klar mandag Nordmannen vil bli offisielt klar på pressekonferansen mandag som vil følge etter lagets siste seriekamp mot Wigan søndag. Solbakken hadde samtaler med Wolves i går etter å ha blitt vist rundt på treningsområdet Compton Park før avtalen gikk i boks torsdag kveld.

Dagbladet har vært i kontakt med den tidligere Köln-treneren i dag.

- Får ikke lov til å si noe før mandag, skriver han i en SMS til Dagbladet.
Klubben har ikke uttalt hvor lang kontrakt Solbakken har fått, men skal ha bekreftet at 44-åringen tar over klubben fra og med 1. juli. Nåværende sjef Terry Connor vil gå tilbake til sin rolle som assistent.

Lokalavisen Express and Star melder at det er den mest radikale avgjørelsen i klubbhistorien.

Historisk Ansettelsen av Solbakken vil bety at han blir den første manageren som er født utenfor Storbritannia i klubbens 135-år lange historie.

Solbakken fikk som kjent sparken i Köln i april, og hadde nordmennene Bård Wiggan og Bjørn Vidar Stenersen med seg i trenerteamet. Det er usikkert om disse vil få en rolle i Wolverhampton.

Ståle Solbakken erstatter Mick McCarthy som ble sparket i februar. Siden har Terry Connor ledet laget på midlertidig basis.