Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken og Bendtner har hatt kontakt i tre uker

- Han har sms'et meg en del, og jeg har visst hvor desperat han var etter å få til en løsning.

JEVNLIG SMS-DIALOG: Ståle Solbakken har også hatt møte med Nicklas Bendtner i forkant av signeringen. Foto: Niels Christian Vilmann / NTB Scanpix
JEVNLIG SMS-DIALOG: Ståle Solbakken har også hatt møte med Nicklas Bendtner i forkant av signeringen. Foto: Niels Christian Vilmann / NTB Scanpix Vis mer

Nicklas Bendtners tid i Rosenborg er over etter at han ble enig med klubben om en overgang til F.C. København på Deadline Day. 31-åringen skal i første omgang være i den danske hovedstaden ut året.

GODT BESKYTTET: Nicklas Bendtner dukket opp med denne sikkerhetsvakten på treningsfeltet. Foto: Niels Christian Vilmann/NTB Scanpix
GODT BESKYTTET: Nicklas Bendtner dukket opp med denne sikkerhetsvakten på treningsfeltet. Foto: Niels Christian Vilmann/NTB Scanpix Vis mer

I går trente 31-åringen på egen hånd og i dag hadde han sin første trening med nye lagkamerater.

Danske B.T skriver at Bendtner ble eskortert til treningen av en bredskuldret sikkerhetsvakt, i mylderet av pressefolk og fans som hadde møtt opp for å få et glimt av det hjemvendte ikonet.

- Det er ikke uvanlig at det til tider kan være vakter på treningsanlegget, sier FCKs pressjef Jes Mortensen til avisa.

SKUELYSTNE: Mange hadde møtt opp for å få et glimt av Nicklas Bendtner på sin første trening med FCK. Foto: Niels Christian Vilmann/NTB Scanpix
SKUELYSTNE: Mange hadde møtt opp for å få et glimt av Nicklas Bendtner på sin første trening med FCK. Foto: Niels Christian Vilmann/NTB Scanpix Vis mer

B.T beskriver det som «fullstendig udramatisk».

Etter treningen skal flere journalister og supportere ha flokket seg rundt Bendtner, før sikkerhetsvakten etter hvert signaliserte at han måtte komme seg videre.

- Kan kanskje bidra

Ståle Solbakken overrasket flere ved å hente Bendtner, som han bare for noen uker siden uttalte ikke var aktuell for FCK.

Skader på sentrale spisser gjorde at han tok en helomvending.

- Da vi satt med to skadde spisser etter Røde Stjerne, måtte vi gjøre noe. Nicklas Bendtner handler derfor om at vi er i den situasjonen vi er, og skal spille søndag og torsdag og være med i tre turneringer de neste ukene (inkludert dansk cup, journ.anm.). Får vi han opp å stå, kan det hende han kan bidra i noen kamper utover høsten, sier Solbakken til Dagbladet.

Nordmannen er ikke redd for at Bendtner, som har hatt et tidvis frynsete rykte, skal finne på noe tull i tiden framover.

- Nicklas har ofte vært her og trent med oss under landskampperioder. Han kjenner klubben. Derfor er jeg ikke redd for at det skal skje noe utenomsportslig. Han vet hva vi står for og hvordan kulturen er. Derfor kjenner han også konsekvensene, sier Solbakken.

- Hvor lenge har dere hatt kontakt?

- Han har sms'et meg en del, og jeg har visst hvor desperat han var etter å få til en løsning. Sånn sett kan du si at han har lagt seg flat. Han visste jo det var en mulighet, at vi var på jakt etter en angrepsspiller. Men det var ikke først og fremst en Nicklas-type vi søkte, jeg var mest ute etter å finne en 10-er, en som kan spille i rommet bak spissen.

På dagens pressekonferanse utdyper Solbakken dette:

- Jeg må jo si at den ydmykheten og de samtalene vi har hatt og de sms-korrespondansene over lang tid nå ... hvis han kan oppfylle halvparten av det han har lovet meg i disse sms-ene, så blir det veldig bra. Hvis han kan oppfylle alt, blir det fantastisk. Vi har hatt en god og ærlig prat, sier Solbakken.

- Det vi har snakket om tror jeg blir mellom oss, sier Bendtner på pressekonferansen om de omtalte sms-ene.

Partene har hatt jevnlig kontakt i over tre uker.

Ikke i form

Angriperen har ikke spilt kamp siden han fikk 90 minutter mot Molde 28. april, og viste på avslutningøvelsen tidligere i dag at han har et stykke igjen til toppformen.

På spørsmål fra Dagbladet om Solbakken tror Bendtner vil levere, svarer nordmannen:

- Jeg tror ingen ting. Nicklas har vært på én trening, den i dag. Han ser helt ok ut selv om det er veldig lenge siden han har spilt kamp. Og så får vi se hva det blir og hvor stort omfang det blir.

- En kontrakt å snaue fire måneder, det er mest som han har fått en prøvetid?

- Ja, du kan vel kalle det det.

På pressekonferansen fleipet Solbakken med at Bendtner målte fettprosenten nylig, og at han kom bedre ut enn journalistene i rommet.

- Gode år i RBK

Bendtner forteller at det hele tiden har vært en drøm å spille for F.C. København.

- Det er kjempestort for meg. Det er noe jeg har gledet meg til i mange år. Det er FCK jeg gjerne vil tilbake til. For meg er det en stor mulighet og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Bendtner på dagens pressekonferanse med Ståle Solbakken.

- Jeg kan si at jeg hadde noen gode år i Rosenborg. Det var en god avgjørelse av meg. De siste månedene har ikke vært som jeg ønsket og jeg visste ikke helt hva som skulle skje. Jeg har hele tiden sagt at jeg ønsket å spille for FCK. Jeg gleder meg til å vise meg fram og ta det dag for dag, sier han videre.

Når han blir bedt om å utdype tiden i Trondheim, har han bare positive ting å si om gamleklubben.

- Min tid i Rosenborg syns jeg har vært fantastisk. Jeg har hatt noen gode trenere og gode medspillere. Vi har oppnådd noen mål vi hadde da jeg skrev under. Målet har hele tiden vært at jeg skulle videre. Jeg har hatt et fantastisk forhold til supporterne, sier Bendtner.

Rosenborg har tidligere uttalt at de fikk tilbud på Bendtner, men dansken takket nei.

- Det var noen tilbud helt i slutten, men det var noen andre tilbud tidlig i vinduet som jeg takket nei til, sier Bendtner, som ønsket en sportslig utfordring.

Angriperen håper at kontrakten blir forlenget når vi kommer til desember. Bendtners fokus nå er å komme i kampform.

Ifølge danske medier skal ikke FCK ha betalt Rosenborg noe for Bendtner. Det kan du lese mer om her:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!