TIL CUPFINALE: FC København gjorde ingen god kamp, men et flott frispark fra Ludwig Augustinsson 11 minutter før slutt ga 1-0 over Esbjerg i returkampen og sendte laget til cupfinale.
Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix
TIL CUPFINALE: FC København gjorde ingen god kamp, men et flott frispark fra Ludwig Augustinsson 11 minutter før slutt ga 1-0 over Esbjerg i returkampen og sendte laget til cupfinale. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpixVis mer

Solbakken og FCK til cupfinale

Sikret 11 minutter før slutt.

FC København gjorde ingen god kamp, men et flott frispark fra Ludwig Augustinsson 11 minutter før slutt ga 1-0 over Esbjerg i returkampen og sendte laget til cupfinale.

Ståle Solbakkens menn måtte nøye seg med 1-1 i første semifinale på hjemmebane. Det betydde at laget var tvunget til å score i returkampen, og lenge så det ut til å bli vanskelig.

Et Esbjerg-lag med Magnus Lekven og Mohammed Fellah tettet godt igjen bakover og kom selv til flere gode sjanser. Begge nordmennene var nær scoring i første omgang.

Tom Høgli og hans lagkamerater i FCK slet med å skape noe, men da tiden var i ferd med å løpe ut slo Augustinsson til og skjøt hovedstadslaget til finale. Den spilles hjemme i Parken 14. mai (kristi himmelfartsdag).

Motstander blir Vestsjælland, med Anders Østli i laget, som onsdag slo ut Sønderjyske i sin semifinale.

(NTB)