Solbakken og FCK i europaligaen

Solbakken og FCK unngikk flause

Ståle Solbakkens FC København unngikk europaligafiasko da Denis Vavro utlignet mot finske KuPS ni minutter før slutt. Laget gikk videre med 2-1 sammenlagt.

SNUBLET VIDERE: Ståle Solbakken og hans FCK. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SNUBLET VIDERE: Ståle Solbakken og hans FCK. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter borteseieren i Kuopio ventet nok mange at returkampen var en formalitet, men Solbakkens menn slet med å finne veien til mål og opplevde at gjestene tok ledelsen ved Rasmus Karjalainen i det 75. minutt.

Det gikk mot ekstraomganger, men FCK fikk straffespark da Lum Rexhepi felte Viktor Fischer, og Vavro satte inn målet som sendte FCK videre til 2. kvalifiseringsrunde.

KuPS ga seg ikke og presset på i jakt på målet som ville sendt laget videre på bortemålsregelen, men Solbakkens menn holdt unna og fikk iallfall en viss oppreisning etter tapet for Horsens i serieåpningen.

FCK er vant til deltakelse i mesterligaens gruppespill, men i år holdt europacupeventyret til å ende med stup over første hinder. I neste runde venter islandske Stjarnan.

Reservelag avanserte

Også FCK-naboen Nordsjælland var ille ute torsdag. Laget lå under mot nordirske Cliftonville i over 50 minutter hjemme i Farum, men spurtet til 2-1-seier og går videre med 3-1 sammenlagt.

Godsway Donyoh og Andreas Skov Olsen kom inn fra benken og vendte kampen med hvert sitt mål. Trener Kasper Hjulman gamblet med sju tenåringer og snittalder på 20 år mot de nordirske deltidsspillerne, og det holdt på å straffe seg.

Ulrik Yttergård Jenssen spilte hele kampen for Nordsjælland da klubben sikret kamp mot AIK i neste kvalifiseringsrunde.

AIK-trøbbel

Også den svenske klubben, med Tarik Elyounoussi med fra start, hadde problemer med å sikre avansement. Irske Shamrock Rovers ledet 1-0 etter 90 minutter på Friends Arena i Solna, og dermed måtte det spilles ekstraomganger. Nicolas Stefanelli sendte AIK videre med sin 1-1-scoring i det 94. minutt.

Elyounoussi ble byttet ut noen minutter senere.

Thomas Rogne var ubenyttet reserve da hans polske klubb Lech Poznan tok seg videre med 1-2-tap for Gandzasar i Armenia. Sammenlagt ble det seier 3-2.

Jonathan Rasheed var også ubenyttet reserve da hans Häcken tapte 1-2 hjemme mot Liepaja. Takket være tremålsseier i første kamp i Latvia ble det likevel avansement.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer