VANT OVERLEGENT: Ståle Solbakkens FC København. FOTO: REUTERS
VANT OVERLEGENT: Ståle Solbakkens FC København. FOTO: REUTERSVis mer

Solbakken og København mestre i Danmark: - Kanskje det sterkeste ligagullet i klubbens historie

Overlegne i Danmark.

FC København er dansk seriemester i fotball for annet år på rad. Gullet ble sikret med 1–1 i bortekampen mot Nordsjælland fredag.

- Kanskje det sterkeste ligagullet i klubbens historie, sier trener Ståle Solbakken om kampen, ifølge nettstedet Bold.dk.

Sær teori var alt som kunne ta seriemesterskapet fra Ståle Solbakkens lag. Med fem runder igjen hadde FCK 15 poengs forsprang til naboen Brøndby og overlegen målforskjell.

Avslutning for Cornelius

Ett poeng var alt som skulle til fredag, men det satt lenger inne enn ventet. Nordsjælland tok ledelsen ved Marcus Ingvartsen i første omgang og holdt den til det 65. minutt.

Da samarbeidet to innbyttere om en flott scoring for FCK. Andreas Cornelius, som neste sesong skal spille for Atalanta i Serie A, scoret etter forarbeid av Kasper Kusk.

- Det betyr mye for meg å avslutte på denne måten. FCK er min klubb. Jeg har spilt her nesten hele min karriere, sa Cornelius.

FCK har 23 seirer og ni uavgjorte på sine 32 seriekamper, og målforskjellen er 68–14.

- Jeg tror ikke det er prestert noe bedre i superligaen. Ingen har gått ubeseiret gjennom. Vi har også gjort det godt i Europa, og flere enn jeg vil bli solgt. Jeg tror Ståle kunne solgt oss alle dersom han ville, sa Cornelius.

Smart

Nordsjælland spilte smart i fredagens kamp, trakk seg tilbake og ventet på FCK-feil som straks ble utnyttet til raske kontringer.

FCK-keeper Robin Olsen måtte stadig ut på banen for å klarere lange oppspill, men seks minutter før pause misset han stygt. Ballen gikk rett til superligaens toppscorer Ingvartsen, som fra sin posisjon midt på FCKs banehalvdel slo ballen i tomt mål.

FCK presset på for utligning. William Kvist markerte blant annet ettårsdagen for sin forrige scoring med et stolpeskudd.

Klaff

I jakten på utligning byttet Solbakken inn Cornelius og Kusk, og det ble full klaff da de samarbeidet om gullscoringen. Kusk førte opp en kontring og spilte Cornelius fri. Han avsluttet som en måljeger skal.

Ingvartsen kunne ha utsatt gullfesten til FCK, men han misset en kjempesjanse ti minutter før slutt. I stedet endte det 1-1, og Solbakken og hans menn kunne la seg hylle av tilhengerne som hadde tatt den korte turen til Farum.

FCK har igjen fire seriekamper og vil prøve å forsvare nullen i tapskolonnen. Laget møter også erkerival Brøndby i cupfinalen 25. mai.

Norske Mathias Rasmussen spilte 18 minutter som innbytter for Nordsjælland.

(NTB)