Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken om gullkampen: - Jeg er tom for unnskyldninger

Mener FCK bør ta tittelen.

GULL-HÅP: AaB og FC Midtjylland har snytt FC København for serietittelen de to siste årene. Denne sesongen er gull eneste alternativ, for trener Ståle Solbakken har gått tom for unnskyldninger. Foto: NTB Scanpix
GULL-HÅP: AaB og FC Midtjylland har snytt FC København for serietittelen de to siste årene. Denne sesongen er gull eneste alternativ, for trener Ståle Solbakken har gått tom for unnskyldninger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

AaB og FC Midtjylland har snytt FC København for serietittelen de to siste årene. Denne sesongen er gull eneste alternativ, for trener Ståle Solbakken har gått tom for unnskyldninger.

Solbakken, som vendte tilbake til klubben i 2013, erkjenner overfor nyhetsbyrået Ritzau at det ikke lenger finnes en unnskyldning for å ikke vinne serien.

- Nå er det ingen grunn til eller unnskyldninger for at FCK ikke skal vinne serien. For ett år siden hadde vi nok det. Da kunne jeg trylle fram unnskyldninger, men de finnes ikke lengre, sier Solbakken.

Fra 2006-2011, i Solbakkens første og beste periode i klubben, lå en tydelig plan i bunn for alt laget gjorde. Det er i ferd med å bli gjenskapt, ifølge Solbakken.

- Vi har vært gjennom mye, men vi føler vi er på vei tilbake til dit vi skal være. Det har tatt litt tid, men vi har gjort voldsomme endringer både på og utenfor banen. Det gjorde vi for å få på plass den gode kulturen igjen. Og nå er den på plass, så vi er optimistiske, sier nordmannen.

Leder serien Både i 2014 og 2015 ble det seriesølv, men i den danske hovedstaden samles det ikke på annenplasser. Derfor skal ikke gullet glippe i år.

- Jeg synes vi har en spennende tropp med mange spennende spillere. Vi har prestert stabilt og solid så langt, så nå gjelder det å fortsette i samme spor.

FCK leder Superligaen med 35 poeng etter 17 kamper. AaB - med en kamp mer - ligger på plassen bak med 34 poeng. De regjerende mesterne fra Midtjylland ligger på tredjeplass, ytterligere tre poeng bak Solbakkens mannskap.

Yngre spillere I København peker de på et generasjonsskifte som grunn til at det ikke har gått helt på skinner de siste par årene. I tillegg har spillere som Andreas Cornelius, Bashkim Kadrii, Youssef Toutouh og Danny Amankwaa vært ute med langtidsskader.

- Vi har forynget troppen med to-tre år i snitt, og det er veldig mye. Vi har kjøpt et knippe unge spillere med stort potensial, og det tar alltid litt tid. Og i fjor ble vi satt tilbake på grunn av de mange skadene, sier en unnskyldningstom Solbakken.

- Nå føler jeg at vi er der vi skal være. Nå skal vi bare kjøre på videre, fortsetter 47-åringen.

FCK er for øyeblikket på treningsleir i Dubai. De innleder siste del av sesongen hjemme mot Esbjerg 28. februar.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media