Ståle Solbakkens bok «Løvehjerte»

Solbakken om kynisk overgangsepisode:
- Følte meg ikke som et godt menneske

I boka «Løvehjerte» trekker Ståle Solbakken fram en overgangsepisode som han ikke ser tilbake på med stolthet.

SLITER: FC København ligger på femteplass, elleve poeng bak serieleder Brøndby etter femten serierunder i den danske ligaen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SLITER: FC København ligger på femteplass, elleve poeng bak serieleder Brøndby etter femten serierunder i den danske ligaen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ståle Solbakken er både hovedtrener og sportsdirektør i FC København.

I boka «Løvehjerte» forteller nordmannen om en episode i sin rolle som sportsdirektør.

Perioden var sommeren 2016. Ståle Solbakken og hans København kjempet om Champions League-spill. Problemet var at en av lagets stjernespillere - Thomas Delaney - ønsket seg til utlandet, skriver Ekstra Bladet.

Delaney, som også har vært en viktig brikke for Åge Hareide og det danske landslaget i VM-kvaliken, hadde en overgangsklausul på fire millioner euro.

Frykten var at denne klausulen kom til å bli utløst før kvalifiseringen til Champions League.

«På det tidspunktet visste jeg at Werder Bremen, blant mange andre, veldig gjerne ville kjøpe Ludwig Augustinsson, og at han veldig gjerne ville til Bremen, så jeg lagde en muntlig avtale med Werder Bremens sportsdirektør Frank Baumann», sier Ståle Solbakken i boka.

Spillerne visste ikke om avtalen

Nettopp denne avtalen skulle holde Thomas Delaney i København inntil de hadde kvalifisert seg til Champions League.

«Jeg tilbød at han kunne kjøpe Thomas Delaney for det halve av utkjøpsklausulen hvis vi fikk lov til å beholde Delaney høsten 2016, da vi satset på nå Champions League. Hvis Werder Bremen altså kjøpte Ludwig Augustinsson til den avtalte prisen, og han ble i FC København sesongen ut», sier Solbakken videre.

Det verken Augustinsson eller Delaney visste, var at deres overganger kunne falle sammen om den andre spillerens avtale ikke gikk i boks.

- Ikke stolt

Heldigvis gikk det slik Solbakken hadde tenkt. Spillerne fikk deres overganger, mens FC København og Solbakken kvalifiserte seg til Champions League.

«Jeg følte meg ikke som et godt menneske da jeg brukte Delaney som et pressmiddel overfor Werder Bremen. Det endte presis som jeg håpte på, men jeg er ikke stolt over det på menneskelig plan at jeg var i stand til å oppføre meg så kynisk for å beskytte mitt eget produkt».

Både Thomas Delaney og Ludwig Augustinsson spiller fast hos Werder Bremen den dag i dag.

  • «Løvehjerte» ble gitt ut i Danmark av Politikens Forlag i dag. Boka er skrevet av Ekstra Bladet-journalist Peter Sloth.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer