Solbakken om venting: - Forferdelig

Det er over et halvt år til neste viktige landskamp. Ståle Solbakken og spillerne er klare på at Norge vil ta seg til det neste store mesterskapet - i Tyskland om tre år.

LENGE Å VENTE: Ståle Solbakken og det norske landslaget skal spille Nations League i juni. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LENGE Å VENTE: Ståle Solbakken og det norske landslaget skal spille Nations League i juni. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nederland - Norge 2-0

ROTTERDAM (Dagbladet): - Vi var rett og slett et nummer for små mot Nederland.

Ordene tilhører tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen, som fulgte kampen mot Nederland for TV 2 - en kamp hvor Norge ikke skapte noe som helst. Dermed ble det ikke noe VM i Ståle Solbakkens første forsøk på et mesterskap som landslagssjef.

Solbakken samlet en skuffet spillergruppe på banen etter tapet, for å rose dem for innsatsen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Det var viktig for meg å rose dem for den prosessen vi har vært inne i. Vi kvalifiserte oss ikke, og det må vi face. Det er det dette handler om, sier Solbakken og fortsetter:

- Men likevel handler det like mye, for meg da, om at Norge tar et steg til. De spillerne er så unge og fremadstormende at de kommer til å ta steg, og da er det viktig at de får den hjelpen - kall det trøst, kall det konstruktive beskjeder - og så er det noen som kanskje ikke bryr seg om det, men så er det andre som har behov for det.

Sikker på EM

Etter kampen var han krystallklar om framtida til det norske laget:

- Jeg er helt sikker på at vi kommer til å kvalifisere oss i neste kvalik. Med den framgangen vi har hatt i denne kvaliken, og den selvtilliten og følelsen gutta har, så er jeg iallfall 99 prosent sikker på at vi kommer til å være i Tyskland (EM 2024) og bygge videre på dette her, sier Solbakken til TV 2, og gjentar det samme budskapet på pressekonferansen.

Han peker på at det har vært en kvalik der laget har hatt mye motgang, og mener framtida ser lys ut.

- Jeg er ikke med på den galeien at gutta skal slaktes etter dette her. For det var 75 minutter etter planen, så fikk vi ikke skapt de sjansene vi skulle det siste kvarteret, sier Solbakken.

Nå er det over et halvt år til neste viktige landskamp. Nations League starter i juni.

- Når er det? spurte Solbakken retorisk da en reporter tok opp emnet.

- Det er forferdelig, sier han videre om det lange oppholdet, og mener han blir en «vanskelig mann i et halvt år».

- Det svir

Kristian Thorstvedt kalte det han satt med for en «drittfølelse» etter kampen, mens Birger Meling malte et bilde av en svært skuffet gjeng i garderoben etter nederlaget.

Meling har i likhet med Solbakken stor tro på et mesterskap med norsk deltakelse i framtida.

- Jeg er helt, helt sikker på at dette laget skal til EM i 2024, sier Meling til Dagbladet.

Landslagskaptein Martin Ødegaard oppfordrer mannskapet til å se framover.

- Det er tungt når det ryker igjen, vi hadde et håp om at det skulle gå denne gangen, sier Ødegaard til TV 2.

- Det er en spennende gjeng, og jeg tror absolutt vi skal klare målet om mesterskap. Men det er klart det er tungt nå, den svir den her altså, sier han videre.

- Vi må ikke grave oss ned, vi må se framover. Vi må løfte oss, fortsette å bli bedre, fortsette å utvikle oss, da er jeg sikker på at vi skal klare det, sier Norges playmaker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer