Solbakken om venting: - Forferdelig

Det er over et halvt år til neste viktige landskamp. Ståle Solbakken og spillerne er klare på at Norge vil ta seg til det neste store mesterskapet - i Tyskland om tre år.

LENGE Å VENTE: Ståle Solbakken og det norske landslaget skal spille Nations League i juni. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LENGE Å VENTE: Ståle Solbakken og det norske landslaget skal spille Nations League i juni. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nederland - Norge 2-0

ROTTERDAM (Dagbladet): - Vi var rett og slett et nummer for små mot Nederland.

Ordene tilhører tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen, som fulgte kampen mot Nederland for TV 2 - en kamp hvor Norge ikke skapte noe som helst. Dermed ble det ikke noe VM i Ståle Solbakkens første forsøk på et mesterskap som landslagssjef.

Solbakken samlet en skuffet spillergruppe på banen etter tapet, for å rose dem for innsatsen.

- Det var viktig for meg å rose dem for den prosessen vi har vært inne i. Vi kvalifiserte oss ikke, og det må vi face. Det er det dette handler om, sier Solbakken og fortsetter:

- Men likevel handler det like mye, for meg da, om at Norge tar et steg til. De spillerne er så unge og fremadstormende at de kommer til å ta steg, og da er det viktig at de får den hjelpen - kall det trøst, kall det konstruktive beskjeder - og så er det noen som kanskje ikke bryr seg om det, men så er det andre som har behov for det.

Sikker på EM

Etter kampen var han krystallklar om framtida til det norske laget:

- Jeg er helt sikker på at vi kommer til å kvalifisere oss i neste kvalik. Med den framgangen vi har hatt i denne kvaliken, og den selvtilliten og følelsen gutta har, så er jeg iallfall 99 prosent sikker på at vi kommer til å være i Tyskland (EM 2024) og bygge videre på dette her, sier Solbakken til TV 2, og gjentar det samme budskapet på pressekonferansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer