Tropp VM-kvalik Tyrkia og Montenegro

Solbakken overrasket: Tok ut disse spillerne

Til skjebnekampene i VM-kvaliken.

TATT UT: Dennis Johnsen er tatt ut i VM-kvaliken. Foto: NTB
TATT UT: Dennis Johnsen er tatt ut i VM-kvaliken. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Ståle Solbakken presenterte tirsdag troppen til VM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia (borte 8. oktober) og Montenegro (hjemme 11. oktober).

Følgende tropp er tatt ut:

Keepere:
Per Kristian Bråtveit (Nimes), Ørjan Håskjold Nyland (Bournemouth), Sten Grytebust (Vejle).

Utespillere:
Kristoffer Ajer (Brentford), Fredrik Bjørkan (Bodø/Glimt), Ruben Gabrielsen (Toulouse), Stian Gregersen (Molde), Andreas Hanche-Olsen (Gent), Marcus Holmgren Pedersen (Feyenoord), Birger Meling (Rennes), Stefan Strandberg (Salernitana), Marius Lode (Bodø/Glimt), Jonas Svensson (Adana Demirspor).

Patrick Berg (Bodø/Glimt), Mats Møller Dæhli (Nürnberg), Mohamed Elyounoussi (Southampton), Jens Petter Hauge (Eintracht Frankfurt), Mathias Normann (Norwich), Fredrik Midtsjø (AZ Alkmaar), Morten Thorsby (Sampdoria), Martin Ødegaard (Arsenal), Fredrik Aursnes (Feyenoord).

Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), Joshua King (Watford), Kristian Thorstvedt (Genk), Veton Berisha (Viking), Dennis Johnsen (Venezia).

Den største overraskelsen er trolig Venezia-angriper Dennis Johnsen (23) og Viking-angriper Veton Berisha (27).

- Han har overrasket oss, særlig de siste kampene. Han hadde en rufsete tid i Holland, men har blitt mye mer disiplinert etter at han kom til Italia. De siste kampene har vi sett noen aksjoner offensivt i Serie A hvor han har satt seg gjennom, sier Solbakken om Johnsen.

- Det er ikke Dennis som skal bære oss i disse kampene, men vi vil ta han inn og se på ham. Han har vist veldig spennende ting, særlig de siste kampene, sier landslagstreneren videre.

Om Berisha, sier Solbakken:

- Berisha har, i likhet med Ohi og Lehne Olsen, preget Eliteserien kraftig over lang tid. På bakgrunn av hans lederegenskaper og intensistet, ikke minst. Jeg kommer til å si at han må løpe mindre, det har jeg nok ikke sagt til noen spillere, for han er nesten for aggressiv, sier Solbakken.

Lille finale

Ståle Solbakken har omtalt bortekampen mot gruppeleder Tyrkia som «den lille finale». Det er kampen Norge fort må vinne for å holde liv i VM-drømmen.

Det er allerede kjent at spissen Alexander Sørloth og keeper André Hansen går glipp av landskampene på grunn av skade.

I tillegg var det mindre spørsmålstegn rundt Erling Braut Haaland (muskelskade) og Sander Berge (lårskade). Sistnevnte er ikke med.

- Jeg ringte Sander i går og ser ikke at han kan spille seg inn på dette laget nå, sier Solbakken.

- Erling hadde jeg korrespondanse med i går. Det går framover, så vi har et relativt godt håp, mitt medisinske team også, så får vi se. Det er lenge til Tyrkia i så måte, på den type skade han har, sier Solbakken.

Erik Botheim, som var med i A-lagstroppen sist, er tatt ut i troppen til U21-landslaget.

Slik ser Norges gruppe ut:

VM-kvalik:
Nederland641122-613
Norge641112-513
Tyrkia632116-1311
Montenegro62228-98
Latvia61237-105
Gibraltar60063-250
Gruppevinneren går til VM, mens laget som ender på andreplass går til playoff.

Stefan Kuntz er forøvrig Tyrkias nye landslagssjef og får debuten sin mot Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer