Solbakken på beina igjen

OSLO/KØBENHAVN (Dagbladet.no): Ståle Solbakken er på beina igjen. Da klubblege Frank Odgaard besøkte ham i ettermiddag, sto Ståle i gangen og lurte på hvor toalettet var.

Ståle Solbakken hadde i ettermiddag besøk av sporsdirektør Niels-Chr.Holmstrøm og sin redningsmann, klubblegen Frank Odgaard. På FC Københavns hjemmeside sier de at de ble overrasket da de fant Solbakken i gangen da de ankom sykehuset i dag.

Solbakken var våken under hele besøket og stilte spørsmål, skriver klubben på hjemmesiden. Klubblege Frank Odgaard opplyser at Solbakken naturligvis var sliten og ikke helt informert om hva han hadde vært igjennom det siste døgnet.

Klubblegen mener Solbakken ser ut til å ha kommet seg fra hjertestansen helt uten varige mén.

Informasjonsmedarbeider, Lisbeth Westergaard, ved Rigshospitalet i København ga i ettermiddag den foreløpig siste statusrapporten omkring Solbakkens tilstand.

- Ståle Solbakken har våknet helt opp. Det er grunn til optimisme, sier Westergaard.

- Han blir liggende til observasjon og behandling. Det vil komme nytt om situasjonen på fredag, sier Westergaard.

Familien ber innstendig om ro rundt Ståle.

Optimisme

Ståle Solbakken ble tidligere i dag meldt utenfor livsfare av Rigshospitalets leger, men det er ennå for tidlig å si om han slipper varige mén. Det er likevel grunn til optimisme.

- Man ser at folk som har hatt hjertestopp i fem mniutter, har sluppet fra det uten varige mén. Det er grunn til å være optimistisk på grunn av hele forløpet omkring hjertstoppet hans. Det var en behandlende lege på stedet. Hjerteambulansen var framme i løpet av fire minutter, og det ble umiddelbart gitt elektrosjokk, sa overlege Freddy Lippert ved Traumesenteret i morges.

Solbakken ble tatt ut av respiratoren i morgentimene.

- Det har vært nødvendig å holde Solbakken i respiratoren, fordi han ikke har vært riktig våken, sa overlege Kirsten Eliasen i morges.

Verken Lippert eller Eliasen ville kommentere Solbakkens sjanse for å gjøre comeback på fotballbanen.

Trykket stemning

Hos FC København var stemningen fortsatt trykket i ettermiddag. Med den norske lagkameraten på sykehus, og hjertestansen friskt i minne ble treningen avlyst.

- Ingen har trent i dag. Spillerne har vært samlet og bearbeidet inntrykkene sammen. Det trengte de, sier sportsdirektør Niels-Chr. Holmstrøm til Dagbladet.no.

Sportsdirektøren var til stedet under pressekonferansen på Rikshospitalet i dag tidlig, og gledet seg over legenes gode prognoser for Solbakken.

- Vi er forsiktig optimister, sier Holmstrøm.

KOLLAPSET: Ståle Solbakken ble kjørt til sykehuset etter at han kollapset på treningen i går. Han er nå på bedringens vei.