Solbakken på spillermøte i Strømsgodset

Advarer mot Europa- feller.

SAMARBEID: Ronny Deila og Ståle Solbakken sammen på Marienlyst i formiddag. Foto: Morten Pedersen / Dagbladet.
SAMARBEID: Ronny Deila og Ståle Solbakken sammen på Marienlyst i formiddag. Foto: Morten Pedersen / Dagbladet.Vis mer

DRAMMEN / OSLO (Dagbladet): I formiddag skulle Ståle Solbakken være med på en Strømsgodset-trening og holde et spillermøte i anledning gårsdagens Europaliga-trekning.

Planen var å forberede Tippeliga-lederen på turen ut i Europa. Treningen ble det riktignok ikke noe av grunnet mange skade-forfall, men spillermøtet gikk som planlagt.

- Ronny har litt mange skader, så vi nøyde oss med en prat i dag. Han var vel redd for flere skader fordi jeg hadde kjørt dem så hardt, sa Solbakken til Dagbladet.

Verdifull erfaring Solbakken bygget seg opp verdifull Europa-erfaring i sin tid i FC København, og spesielt i 2010/11-sesongen da han tok dem til åttedelsfinale. Han har ingen planer om å forandre Strømsgodsets spillestil fullstendig, men noen tips kom han med.

- For Godset så er det viktigste å være seg selv. De må riktignok lære seg å være mer kyniske i noen faser og kanskje unngå noen feller hvor man blir hardere straffet i Europa, men de har alle forutsetninger for å lykkes.

- Vi har egentlig vært innom hele pakka. Både det mentale, det fysiske og det taktiske. I tillegg er det jo alt rundt en europacup-kamp med media osv., men det er mange veteraner i laget som har erfaring med denne typen ting, sier han.

Da Solbakken og København i 2011 til slutt røyk ut mot Chelsea i åttedelsfinalen, hadde de gått hele seks kamper uten tap på eget gress. Dette mot motstandere som blant annet Chelsea og Barcelona (som senere gikk hen og slo Manchester United i finalen).

45-åringen sier at man ikke skal undervurdere viktigheten av å bygge opp en trygghet på hjemmebane.

- Det er klart det er viktig å gjøre det godt hjemme, og også her har Godset alle forutsetninger.

- Bør ha gode sjanser I gårsdagens trekning ble det klart at Strømsgodset skal møte Debrecen. Den ungarske klubben er et uskrevet blad for de fleste her hjemme, men de kvalifiserte seg for gruppespillet i Champions League så sent som i 2009.

Solbakken kjenner heller ikke ungarerne godt.

- Akkurat Debrecen vet jeg ikke så mye om, men i utgangspunktet virker det som en veldig ok trekning. Når motstanderen din ligger på 5.-6.plass i Ungarn skal et norsk topplag ha gode sjanser, sier han.

HØR HER: Ståle Solbakken i heftig diskusjon med daværende Barcelona-manager Pep Guardiola. Foto: Claus Bech / Scanpix
HØR HER: Ståle Solbakken i heftig diskusjon med daværende Barcelona-manager Pep Guardiola. Foto: Claus Bech / Scanpix Vis mer

På spørsmål om det er noen nye planer på jobbfronten var Solbakken mer tilbakeholden, men han har ingen planer om å bli værende i TV2s Premier League-studio for alltid.

- Nei, (Jan Henrik) Børslid kommer nok til å være der lengre enn meg, flirer han.

Kampene mot Debrecen spilles 4. og 11. juli.

CHAMPIONS LEAGUE: Ståle Solbakken på pressekonferansen forut for Champions League-kampen mot Rubin Kazan. Foto: Keld Navntoft / Scanpix
CHAMPIONS LEAGUE: Ståle Solbakken på pressekonferansen forut for Champions League-kampen mot Rubin Kazan. Foto: Keld Navntoft / Scanpix Vis mer