Solbakken pepres med jobbtilbud

- Fra de merkeligste land til de tradisjonsrike.

GLADE I STÅLE: Ståle Solbakken ønskes med videre i FC København, og det er også mange andre klubber i Europa som kan tenke seg vår kommende landslagstrener i sjefsstolen. Her med Dame N`Doye på lagets treningssamling på La Manga i Spania.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
GLADE I STÅLE: Ståle Solbakken ønskes med videre i FC København, og det er også mange andre klubber i Europa som kan tenke seg vår kommende landslagstrener i sjefsstolen. Her med Dame N`Doye på lagets treningssamling på La Manga i Spania. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ståle Solbakkens suksess med FC København på hjemmebane og i Europa har gjort vår kommende landslagstrener til et ettertraktet navn i fotballeuropa.

Mange har stilt spørsmålet om et tilbud fra en storklubb kan velte Solbakkens avtale med Norges Fotballforbund, noe som har blitt avvist av både treneren selv og toppfotballsjef Nils Johan Semb flere ganger.

Men det står ikke på interessen.

Overfor Jyllandsposten, via sporten.dk, avslører Ståle Solbakken at han jevnlig mottar henvendelser fra agenter utsendt av diverse klubber.

- Jeg får, om ikke jobbtilbud, så henvendelser fra agenter som spør om jeg kunne tenke meg det ene, det andre, det tredje eller det fjerde, sier han.

- Henvendelsene kommer både fra de merkeligste land langt vekk, men også fra tradisjonslandene i fotballverdenen, sier Solbakken.

FCK-treneren har hele tiden sagt at han forholder seg til avtalen med NFF, som sier at han overtar som norsk landslagssjef ved inngangen til 2012, eventuelt etter EM samme år dersom Egil Olsen tar laget dit.

Etter å ha sikret det historiske Champions League-avansementet før jul, ville imidlertid ikke Solbakken avvise at han kan la seg friste av et annet tilbud dersom en storklubb kommer på banen.

- Hva skal jeg svare på det? Du vet at jeg ikke kan svare på det. Men ingenting er sikkert i fotball. Jeg kan ikke si noe annet enn det, s. Jeg forholder meg til virkeligheten, og den forteller meg at jeg stopper her til sommeren og har en sabbat på et halvt år fram til 1. januar 2012. Det er sånn det ser ut nå, sa nordmannen.

Samtidig ønsker FC København å forlenge avtalen med Ståle Solbakken, slik at han fortsetter som trener det siste halve året fram til 2012.

Neste uke står nordmannen overfor en formidabel oppgave når Chelsea kommer til Parken i Champions Leagues åttedelsfinale.