Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken raser etter at Tom Høgli ble utsatt for «et mindre mord»

Landslagsspilleren kan ha brudd i ryggen.

FORBANNA: Ståle Solbakken raser mot dommer Jakob Kehlet i oppgjøret mellom Brøndby og FCK fordi Ronnie Schwartz ikke ble utvist. Foto: NTB Scanpix
FORBANNA: Ståle Solbakken raser mot dommer Jakob Kehlet i oppgjøret mellom Brøndby og FCK fordi Ronnie Schwartz ikke ble utvist. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tom Høgli ble skadet etter bare fire minutter da FC København tapte 1-0 borte mot Brøndby i ettermiddag.

Landslagsbacken ble taklet stygt av Brøndbys Ronnie Schwartz. Høgli fikk behandling på banen, men maktet ikke å fortsette å spille. Like etter ble han kjørt til sykehus for en nærmere sjekk, ifølge FCKs Twitter-konto.

Ifølge Ekstra Bladet kan det dreie seg om et mulig brudd i ryggen. Den danske avisa BT omtaler taklingen som «et mindre mord».

FCK-trener Ståle Solbakken var rett og slett forbanna på grunn av den stygge taklingen etter oppgjøret. Solbakken mener det var helt åpenbart at Brøndbys Schwartz burde ha vært utvist.

- Utrolig svakt - Sånn jeg ser det var det utrolig svakt av dommeren at han ikke turte å ta den beslutningen. Det er direkte svakt, sier FCK-treneren til dansk TV 3, ifølge BT.

- Hvis ikke det er rødt kort, hva er rødt da? Tom har forlengst spilt bort ballen, og han (Schwartz) hadde ingen mulighet til å nå ballen, og går isteden rett inn i Tom.

Solbakken mener dommeren villa ha gjort annerledes om ikke grisetaklingen kom så tidlig i hatoppgjøret.

- Turte ikke - Jeg tror det ville vært rødt om det hadde skjedd midt i andre omgang. Men hvis man skal dømme et derby, så må man tørre å ta de upopulære avgjørelsene. Det turte han ikke, fastslår Solbakken.


Dommer Jakob Kehlet sa etter oppgjøret at han mente at beslutningen var korrekt fordi Schwartz ikke gikk inn i taklingen med strake bein eller synlige knotter, ifølge BT.

Omfanget av Tom Høglis skade, som altså er et mulig ryggbrudd, er foreløpig ikke klart. Spørsmålet er om den vil føre til at EM-kvalikkampene mot Malta og Italia i midten av oktober står i fare. Det vil i så fall gi landslagstrener Per-Mathias Høgmo hodebry.

Martin Albrechtsen ble matchvinner med sin scoring ti minutter før slutt i dagens toppkamp i dansk fotball.

KJØRT TIL SYKEHUS: Tom Høgli ble utsatt for en real grisetakling i dag. Her i aksjon i en tidligere kamp. Foto: AFP / BELGA PHOTO / BRUNO FAHY / NTB Scanpix
KJØRT TIL SYKEHUS: Tom Høgli ble utsatt for en real grisetakling i dag. Her i aksjon i en tidligere kamp. Foto: AFP / BELGA PHOTO / BRUNO FAHY / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling