Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken risikerer straff fra ligaen

0-6 mot Chelsea vekker oppsikt i England.

HJEM SOM SLAKT: Wolverhampton-sjef Ståle Solbakken så mannskapet sitt tapte 0-6 for Champions League-vinnerne Chelsea, etter at nordmannen byttet ut så å si alle mann fra siste ligakamp. Foto: AP/Alastair Grant
HJEM SOM SLAKT: Wolverhampton-sjef Ståle Solbakken så mannskapet sitt tapte 0-6 for Champions League-vinnerne Chelsea, etter at nordmannen byttet ut så å si alle mann fra siste ligakamp. Foto: AP/Alastair Grant Vis mer

(Dagbladet): Chelsea - Wolves 6-0.

Ståle Solbakken angrer ikke på de 10 byttene han gjorde på Wolverhampton-laget før avspark mot Chelsea i går kveld.

Nordmannen uttalte etter kampslutt at bare han kan klandres, at han tar hele ansvaret for 0-6-tapet i ligacupen.

Regelbrudd I dag kommer det fram at Solbakken og Wolverhampton også risikerer straff for laguttaket.

Ifølge Daily Mail kan Wolves vente seg et brev fra The Football League, på grunn av brudd på regelen mot å stille med svekket lag i ligacupen.

Slik Solbakkens forgjenger Mick McCarthy fikk da da han brukte B-lagsspillere mot Manchester United i 2010. Den gangen var bota på 25 000 pund, omlag 230 000 kroner.

Også The Guardian mener at Solbakken vil få en refs av ligaledelsen, som har innført nye regler som skal hindre lag i å bruke hovedsaklig reserver i ligacupen. Eventuelle sanksjoner trer i kraft fra og med neste sesong, skriver avisa.

Fortjente seks baklengs Nordmannens laguttak vekker samtidig sterke reaksjoner i britisk presse.

London Evening Standard skriver at Solbakken tok ut et taperlag og at mange baklengs var akkurat det Wolves fortjente.

- Det er deprimerende at en manager ikke engang gidder å kjempe i en cupkamp i september, åtte måneder før sesongen tar slutt, men slik er moderne fotball blitt, skriver londonavisa.

Lokalavisa Express and Star mener at det er opp til fansen å fastslå om Solbakken viftet med et hvitt flagg på Stamford Bridge, eller om det var et fornuftig valg med tanke på terminlista framover.

25 pund billetten - Han argumenterte i går kveld med at han ville gjort det samme igjen. De 1000 tilreisende supporterne som betalte 25 pund for billetten og 20 for bussreisen har kanskje en annen opppfatning.

Til samme avis går Solbakkens kaptein i går, Dave Edwards, ut med en uforbeholden unnskyldning til fansen som tok turen til London.

- Vi kan bare beklage resultatet, men jeg er sikker på at fansen så innsatsen og at vi prøver. Jeg er sikker på at de så dette, selv om resultatet ikke gikk vår vei. Vi ga 100 prosent, som vi alltid gjør, sier Wales-spileren.

Gjort til latter Daily Mirror slår fast at 0-6 var mer vondt for fansen enn for Solbakken.

- Du må bare lure på hvorfor Solbakken rev i stykker laget som vant borte mot Peterborough i helgen. Han vil si at det var den femte og sjette kampen på 16 dager for guttene hans.

TOK EN KALKULERT RISIKO: Solbakken sa etter kampen i går at han var klar ovar at laget hans kunne bli knust i ligacupen. Foto: AFP / CARL COURT
TOK EN KALKULERT RISIKO: Solbakken sa etter kampen i går at han var klar ovar at laget hans kunne bli knust i ligacupen. Foto: AFP / CARL COURT Vis mer

- Men hva med fansen som betalte for å se laget på Brua? Er de fornøyde med å se laget sitt bli gjort så voldsomt til latter?

- Tullete Svein Solberg er leder i den norske supporterklubben Viking Wolves. Han mener Solbakken og Wolves gjorde rett i laguttaket.

- Nå må de gi seg i England. Alle som spilte i går er vel registrerte proffspillere på Wolves? Jeg skjønner ikke det her. Med så mange kamper må det bli rokeringer på laget. Dette blir tullete å straffe det, sier Solberg til Dagbladet.

Supporterlederen liker at Solbakken prioriterer ligaen og kampen om opprykk til Premier Leagie.

- Ja, slik kampprogrammet er har de tre kamper til på ei uke nå. Det er mange kamper og jeg synes dette er fair.

Varslet byttene Han tror ikke Wolves-fansen klager på lagoppstillingen eller utgifter til London-tur, fordi manageren dagen før varslet at det ble store endringer på startelleveren.

- Ståle gikk ut i forkant med byttene, det var ingen overraskelse. De som ønsket det kunne få refundert billetten. Hvis Wolves hadde prestert hadde ingen sagt noe. Det var håpløst dårlig av oss, men Chelsea spilt med med et overraskende godt lag - som kunne spilt i Premier League, sier Solberg.

BRUKTE B-LAG MOT UNITED: Tidligere Wolves-sjef Mick McCarthy fikk kraftige reaksjoner da han ikke stilte med sitt beste lag på Old Trafford for to år siden. Foto: Scanpix NTB / AP / Jon Super
BRUKTE B-LAG MOT UNITED: Tidligere Wolves-sjef Mick McCarthy fikk kraftige reaksjoner da han ikke stilte med sitt beste lag på Old Trafford for to år siden. Foto: Scanpix NTB / AP / Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media