Ståle Solbakken gir bokoverskudd til flyktningbarn

Solbakken roses og beskyldes for å forderve fedrelandet: - Må stå opp mot slike holdninger

Solbakken mottar både ros og kritikk etter donasjon.

KRITISK: Ståle Solbakken er mest kjent for sine fotballkunnskaper, men har denne uka havnet i søkelyset etter uttalelser om dansk politikk. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / NTB scanpix
KRITISK: Ståle Solbakken er mest kjent for sine fotballkunnskaper, men har denne uka havnet i søkelyset etter uttalelser om dansk politikk. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ståle Solbakken av mange hyllet for avgjørelsen om å donere overskuddet fra sin nye biografi til Dansk Flyktningehjælp og deres arbeid for å få flyktningbarn inn i idretten.

Fotball- og sportspersonligheter er ofte forsiktig med å uttale seg politisk. Solbakken er imidlertid ikke redd for å ta et standpunkt, og uttale følgende i et intervju med Dansk TV2.

- Jeg synes generelt at vi i Skandinavia burde ha mer plass, mer hjerterom og større muligheter til å hjelpe, enn det vi gjør. Det er ikke bare en kritikk av Danmark, men også Norge, og at vi ikke er gode nok til å integrere våre nye landsmenn.

Solbakkens klare meldinger har blitt et stort tema i Danmark, og nå tordner politikeren Kenneth Kristensen Berth mot København-treneren.

- Forderver fedrelandet

I et Facebook-innlegg går politikeren, som representerer Dansk Folkeparti, til angrep på Solbakkens valg om å gi penger til flyktningbarn.

«Denne mannen har sitt på det tørre! Nå donerer han overskuddet fra sin bok til å forderve fedrelandet – nemlig å gjøre livet mer lekkert for såkalt enslige flyktningbarn – ikke i fedrelandet, men i Danmark. Samtidig kritiserer han partier som ønsker en restriktiv innvandringspolitikk», skriver Kristensen Berth, før han ber Solbakken bry seg om forholdene i Norge i stedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer