Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ståle Solbakken gir bokoverskudd til flyktningbarn

Solbakken roses og beskyldes for å forderve fedrelandet: - Må stå opp mot slike holdninger

Solbakken mottar både ros og kritikk etter donasjon.

KRITISK: Ståle Solbakken er mest kjent for sine fotballkunnskaper, men har denne uka havnet i søkelyset etter uttalelser om dansk politikk. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / NTB scanpix
KRITISK: Ståle Solbakken er mest kjent for sine fotballkunnskaper, men har denne uka havnet i søkelyset etter uttalelser om dansk politikk. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ståle Solbakken av mange hyllet for avgjørelsen om å donere overskuddet fra sin nye biografi til Dansk Flyktningehjælp og deres arbeid for å få flyktningbarn inn i idretten.

Fotball- og sportspersonligheter er ofte forsiktig med å uttale seg politisk. Solbakken er imidlertid ikke redd for å ta et standpunkt, og uttale følgende i et intervju med Dansk TV2.

- Jeg synes generelt at vi i Skandinavia burde ha mer plass, mer hjerterom og større muligheter til å hjelpe, enn det vi gjør. Det er ikke bare en kritikk av Danmark, men også Norge, og at vi ikke er gode nok til å integrere våre nye landsmenn.

Solbakkens klare meldinger har blitt et stort tema i Danmark, og nå tordner politikeren Kenneth Kristensen Berth mot København-treneren.

- Forderver fedrelandet

I et Facebook-innlegg går politikeren, som representerer Dansk Folkeparti, til angrep på Solbakkens valg om å gi penger til flyktningbarn.

«Denne mannen har sitt på det tørre! Nå donerer han overskuddet fra sin bok til å forderve fedrelandet – nemlig å gjøre livet mer lekkert for såkalt enslige flyktningbarn – ikke i fedrelandet, men i Danmark. Samtidig kritiserer han partier som ønsker en restriktiv innvandringspolitikk», skriver Kristensen Berth, før han ber Solbakken bry seg om forholdene i Norge i stedet.

- Må stå opp mot slike holdninger

Solbakken har fått med seg utspillet fra politikeren, uten at det får han til å skifte mening.

Snarere tvert imot.

Treneren ser ikke poenget med å gå inn i en lang politisk debatt med Kristensen Berth, og skriver følgende i en melding til Berlingske Tidende:

- Jeg føler at det er helt unødvendig. Denne mannen symboliserer nødvendigheten av å stå opp mot slike holdninger, mener Solbakken.

- Vinnersak

Om ikke Dansk Folkeparti-politikeren er begeistret for FCK-treneren, er det andre som er det.

Dansk Flyktningehjælp er takknemlige for donasjonen fra Solbakken, som skal gå til Fritidspuljen. Dette initiativet jobber for at flyktningbarn kan drive med idrett, på samme måte som andre barn i Danmark.

- Man kan ikke vinne hver gang, det vet Ståle Solbakken. Men dette er en vinnersak for flyktningbarna, som kommer inn i en forening, i en fotballklubb og i et fellesskap, sier en fornøyd generalsekretær i Dansk Flyktningehjælp, Christian Friis Bach.

- Flyktningefamilier har ikke råd til kontigent, fotballsko, og andre ting som kan få barna inn i idrettsforeninger. Derfor er Frtidspuljen viktig, legger han til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!