Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken så på Tarik da Hønefoss vant

Satt på tribunen da FFK tapte.

Fredrikstad - Hønefoss 0-2

Hønefoss tok en fortjent 2-0-seier borte mot Fredrikstad etter én scoring i hver omgang i eliteserien søndag.

Hjemmelaget så slagent ut etter Kevin Larsens 2-0-scoring i det 72. minutt, og det sto nærmest skrevet 1. divisjon i ansiktene på FFK-spillerne.

For Hønefoss var oppgjøret langt lystigere. Bortsett fra en liten periode i slutten av første omgang hadde gjestene stort sett full kontroll, og mot slutten av kampen burde de scoret flere mål. FFK var tamme og skapte knapt en målsjanse etter pause.

Hønefoss tomålsledelse kom etter flott angrepsspill, men FFK-trener Trond Amundsen vil nok fokusere på et unødvendig balltap på 30 meter. Uansett var det flotte kombinasjoner som gjorde at Kevin Larsen fikk gå på blankt mål og sikre seieren.

BOMMET: Tarik Elyounoussi kunne berget noe av spenningen fem minutter før slutt, men skjøt i stolpen fra fem meter. Det imponerte neppe Wolverhampton-manager Ståle Solbakken på tribunen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BOMMET: Tarik Elyounoussi kunne berget noe av spenningen fem minutter før slutt, men skjøt i stolpen fra fem meter. Det imponerte neppe Wolverhampton-manager Ståle Solbakken på tribunen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Tarik Elyounoussi kunne berget noe av spenningen fem minutter før slutt, men skjøt i stolpen fra fem meter. Det imponerte neppe Wolverhampton-manager Ståle Solbakken på tribunen.

HBK tok ledelsen etter kampens første sjanse. Tor Øyvind Hovda var sist på ballen på et hjørnespark etter drøye kvarteret. Fredrikstads første sjanse kom først etter 36 minutter. Steve Clark hindret utligning med en mesterlig refleksredning på Khalifa Jabbies avslutning. Etzaz Hussain hadde et også et meget godt frisparkforsøk like før pause som strøk stolpen.

FFK står med tre strake tap, og har serieleder Strømsgodset borte i neste runde før de så møter bortesvake Tromsø hjemme. Med svakt spill, ny skade på viktige Jørgen Horn og stadige overgangsrykter for nøkkelspiller Tarik Elyounoussi, begynner det å spøke for eliteseriespill for østfoldingene i 2013.

Hønefoss ligger trygt plassert (7.) og har gode poengsjanser med to hjemmekamper mot Haugesund og Strømsgodset i de to neste serierundene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media