SUVERENE: Spenningen i toppen av den danske Superligaen har vært fraværende lenge. Men nå kan heller ikke verdens tynneste teori frata FCK gullet, etter at nærmeste "utfordrer" OB snublet mot Nordskjelland i kveld. Foto: Dagbladet
SUVERENE: Spenningen i toppen av den danske Superligaen har vært fraværende lenge. Men nå kan heller ikke verdens tynneste teori frata FCK gullet, etter at nærmeste "utfordrer" OB snublet mot Nordskjelland i kveld. Foto: DagbladetVis mer

Solbakken seriemester med sju kamper igjen

FCK leder med 23 poeng.

Nordskjelland slo OB 2-1 i den tidlige kampen i dansk superliga torsdag, og dermed ble Ståle Solbakken og FCK seriemester.

Det er sju serierunder igjen å spille i den danske superligaen, men spenningen er altså allerede utløst, og københavnerne, som ledes av Ståle Solbakken, behøvde ikke en gang å spille for å sikre seriemesterskapet torsdag.

Dette var FC Københavns tredje strake seriegull i dansk fotball, men klubben har også sikret seg sju seriegull de siste ti årene. Jo, FCK har virkelig dominert dansk fotball på 2000-tallet.

OB fikk en superstart på kampen mot Nordskjelland torsdag, for Peter Utaka scoret allerede etter sju minutter, men etterpå ble det mest Nordskjelland. Klubben utlignet før pause og avgjorde i annen omgang, og dermed klatret spillerne fra Nordskjelland over nedrykningsstreken, samtidig som de var med på å sikre FC København seriegullet.

FC København skal møte Lyngby senere torsdag, men tilhengerskaren hadde allerede begynt å feire seriegullet lenge før den kampen skulle starte.

(NTB)