Landslaget i fotball:

Solbakken sier nei til Norge: - Jeg hadde genuint lyst til å prøve

Bryter samtalene med NFF.

TAR IKKE OVER NORGE: Ståle Solbakken blir ikke ny norsk landslagssjef. Han fortsetter i FC København.
Foto: Ólafur Steinar Gestsson / NTB scanpix
TAR IKKE OVER NORGE: Ståle Solbakken blir ikke ny norsk landslagssjef. Han fortsetter i FC København. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ståle Solbakken bryter samtalene med NFF og er uaktuell som ny norsk landslagssjef, bekrefter han overfor Dagbladet.

- Vi er blitt enige om å avslutte samtalene. Det ble for komplisert, sier Solbakken.

- Jeg stoppet det sjøl da det gikk opp for meg at det ble for mye å bite over. Etter to møter med Nils Johan (Semb) ga jeg beskjed om at det dessverre måtte bli nei, sier han.

- Dessverre?

- Ja, fordi Norge-jobben trigger meg veldig. Jeg ønsker å bli trodd på at jeg ikke bare var smigret over muligheten, men at jeg hadde genuint lyst til å prøve å få det til. For jeg har vært i sluttspill med Norge og vet hvor stort det er. Det var drivkraften til å si ja, og det er derfor jeg har tenkt på dette så lenge, sier Solbakken.

- Og så sa magefølelsen til slutt nei?

- Ja, det er helt riktig som Dagbladet skrev tidligere i uka, det var magefølelsen som avgjorde. Det ble rett og slett for komplisert for meg. Jeg så for meg en dobbeltjobbing fram til sommeren 2018 som jeg til slutt følte jeg ikke kunne klare å håndtere godt nok, sier FCK-treneren.

- Var det noen gang snakk om penger, hva du kunne få i lønn?

- Nei, dit kom vi faktisk ikke. Men jeg er trygg på at det ikke ville vært noe problem. Det var alt det andre som ble for komplisert for meg.

Fakta om Ståle Solbakken

* Født: 27. februar 1968 (48 år) i Kongsvinger.

* Klubber som spiller: Grue (1984-89), HamKam (1989-94), Lillestrøm (1994-97), Wimbledon (1997-98), AaB (1998-2000), FC København (2000-01).

* Landskamper for Norge: 57 (9 mål).

* Klubber som trener: HamKam (2002-05), FC København (2006-11) og Köln (2011-12), Wolverhampton (2012-13), FC København (2013-).

* Var assistenttrener på A-landslaget under Nils Johan Semb (2002-03).

* Solbakken ble ansatt av Norsk Fotballforbund for å etterfølge Egil Olsen som landslagssjef fra 2012, men ble løst fra den avtalen for å bli Köln-trener.

* Meritter som trener: Dansk seriemester med FCK 2006, 2007, 2009, 2010, 2011 og 2016. Dansk cupmester med FCK i 2009, 2015 og 2016. Royal League-vinner med FCK 2006. Ledet FCK til gruppespillet i mesterligaen i 2006, 2010, 2013 og 2016. I 2011 tok Solbakken FCK til åttedelsfinale i mesterligaen, hvor laget ble slått ut av Chelsea.

* Aktuell: Har takket nei til å bli ny norsk A-landslagstrener i fotball.

Fortsetter i FCK

FC København samles igjen etter ferien i morgen, og spillerne møter dermed på jobb med en avklaring rundt sin sjef. Solbakken blir i Danmark.

- Jeg har informert og holdt dem orientert. De på sin side har vært bastante å at jeg har kontrakt til 2018, sier 48-åringen til Dagbladet.

- Og det var det som stoppet det, frykten for ikke å kunne gjøre en god nok jobb paralellt på to steder?

- Ja, pluss det faktum at om jeg hadde sagt ja til Norge så ville det presset fram en omstruktureringer på toppen i FCK. Jeg har jo to jobber der nå - trener og sportsdirektør. Jeg kunne ikke sittet med begge og hatt ansvaret for Norge på toppen av det. Det ville vært for mye.

Ingen god tid

Ståle Solbakken har antydet at han snart ønsker å samle familien. For tiden bor han selv i København mens kona og barna lever i huset på Hamar.

- Hvordan har de to siste månedene vært?

- Det har ikke vært noen god tid. Jeg har følt meg mellom barken og veden siden dette dukket opp, jeg har vært veldig låst. For selv om jeg er norsk har jeg følelser for FCK også, jeg har tross alt vært der i ti år. Så du kan godt si at om jeg hadde vært i Wolverhampton nå ville det vært noe annet, mye enklere, men det er ikke bare å gå fra FCK, sier Solbakken.

- Hva sitter du igjen med etter alt dette?

- Jeg er veldig glad for samtalene vi har hatt. Det ville vært topp arrogant å ikke ønske å snakke med NFF for å prøve å få det til. Men det gikk dessverre ikke denne gangen heller, det ble for komplisert. Men sånn er også livet, sier 48-åringen.

Ordknapp Semb

Solbakken har vært fotballforbundets førstevalg i prosessen med å erstatte avgåtte Per-Mathias Høgmo, men nå må altså toppfotballsjef Nils Johan Semb lete videre.

- Jeg har ingen ytterligere kommentar utover det jeg meldte i forrige uke. Vi er nå i en fase hvor vi har samtaler med flere kandidater, men vi har ennå ikke kommet dit at vi er klare til å gå i forhandlinger med én kandidat, sier Semb til NTB.

- Det er ingen som er tilbudt jobben som landslagssjef. Den fasen er vi som sagt ikke kommet i ennå, sier toppfotballsjefen.

Bradley eller Hamrén?

Bob Bradley og Erik Hamrén har vært nevnt blant de andre mulige kandidatene.

Førstnevnte møtte Semb på Gardermoen for en uke siden.

- Jeg møtte Semb, men vi snakket ikke spesifikt om jobben som landslagssjef. Det var mer om hva som foregår i norsk fotball. En større diskusjon, sa Bradley til TV 2s reporter på stedet.

Nils Johan Semb har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer