<strong>VANT FRAM:</strong> Ankeinstansen i Danmarks fotballforbund har bestemt at FC København ikke må spille to hjemmekamper uten tilskuere som følge av bråket i derbyet mot Brøndby.


Foto: Anders Kjærbye / Scanpix Danmark / NTB scanpix
VANT FRAM: Ankeinstansen i Danmarks fotballforbund har bestemt at FC København ikke må spille to hjemmekamper uten tilskuere som følge av bråket i derbyet mot Brøndby. Foto: Anders Kjærbye / Scanpix Danmark / NTB scanpix Vis mer

FCK:

Solbakken slipper å spille for tomme tribuner

Vant fram med anke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ankeinstansen i Danmarks fotballforbund har bestemt at FC København ikke må spille to hjemmekamper uten tilskuere som følge av bråket i derbyet mot Brøndby.

I stedet heter det i kjennelsen at FCK fradømmes retten til å bli tildelt et gitt tribunedel i to bortekamper i den danske superligaen.

I tillegg må klubben betale 300.000 danske kroner i bot på grunn av de stygge scenene som utspilte seg på Brøndbys stadion i seriekampen 6. august i år.

Brøndby tok ledelsen 1-0 like før slutt, og da gikk en rekke FCK-supportere amok på tribunen. Det begynte med at en vakt fikk en stol i hodet, og derfra eskalerte volden. I alt 19 vakter og politibetjenter ble utsatt for vold under tumultene.

FCK skriver på sitt nettsted at klubben aksepterer kjennelsen fra DBUs ankeinstans, og at den dermed anser saken som avsluttet.

I den første runden i dansk fotballs disiplinærinstans ble FCK dømt til å spille to hjemmekamper (mot Midtjylland og Brøndby) uten tilskuere.

Kampene der FCK nå ikke får tildelt supporterseksjoner er bortemøtet med OB i Odense 15. oktober og neste bortekamp mot Brøndby, som foreløpig har ukjent dato.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer