Solbakken slipper spillere til England-kampen

Enig med Morten Olsen.

HOLDER IKKE PÅ SPILLERNE: Ståle Solbakken vil ikke slippe spillere til landslagsleire når FC København skal forberede seg på åttedelsfinaler i Champions League, men Danmarks generalprøve før Norge-kampen er han positiv til.Foto: SCANPIX/EPA/KELD NAVNTOFT
HOLDER IKKE PÅ SPILLERNE: Ståle Solbakken vil ikke slippe spillere til landslagsleire når FC København skal forberede seg på åttedelsfinaler i Champions League, men Danmarks generalprøve før Norge-kampen er han positiv til.Foto: SCANPIX/EPA/KELD NAVNTOFTVis mer

(Dagbladet): FC København-trener Ståle Solbakken så ut til å være på kollisjonskurs med danskenes landslagssjef Morten Olsen i forbindelse med privatkampen mellom Danmark og England i Parken 9. februar.

FCK skal spille åttedelsfinale i Champions League tidligst seks dager senere, og reiser til Copa del Sol i Spania for å forberede seg på de viktige kampene.

Derfor sa Solbakken til Sportbladet at det var uaktuelt å avse spillere til noe landslag i den perioden, også til Sveriges Sør-Afrika-turne på samme tid.

Overfor bold.dk presiserer imidlertid FCK-sjefen at dette ikke gjelder kampen mot England.

- Jeg er enig med Morten Olsen. Det er en kamp i internasjonalt tempo, så jeg tror vi skal være glade for det. Jo flere FC København-spillere i den kampen, jo bedre, sier Solbakken.

Det betyr at spillere som Mathias «Zanka» Jørgensen, Kim Christensen og Martin Vingaard er aktuelle for Englands-kampen, til landslagssjef Morten Olsens glede.

- Vi har bare en mulighet (til å teste laget, journ.anm), før kampen mot Norge. Som jeg ser det, kan landskampen hjelpe FCK. Hvis to-tre FCK-spillere kommer med mot England, så er det en hjelp til dem før de skal ut og spille en hard kamp i Champions League, mener Olsen.

Åttedelsfinalene i Champions League trekkes fredag.

TAR IKKE HENSYN: Danmarks landslagssjef Morten Olsen vil ikke ta hensyn til klubbene i generalprøven før kampen mot Norge.Foto: SCANPIX/AP/POLFOTO/Lars Poulsen
TAR IKKE HENSYN: Danmarks landslagssjef Morten Olsen vil ikke ta hensyn til klubbene i generalprøven før kampen mot Norge.Foto: SCANPIX/AP/POLFOTO/Lars Poulsen Vis mer