Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken sliter på benken

WREXHAM (Dagbladet): Wrexham- Wimbledon 2-3 - omkamp 3. runde FA-cupen. Her står Ståle Solbakken og henger på et gjerde nord i Wales. Det er et proffliv det også. Men tror du at VM-kvalifiseringas norske toppscorer blir lettere til sinns eller vamere på beina av å tjene mye penger? - Det er bånn, sier Ståle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ståle Solbakken spilte seg til fast indreløper-plass da Drillos fosset gjennom til Frankrike-VM. På de merittene ble han proff i Wimbledon. Men nå - etter seks strake kamper og to bestemannspremier på rappen - har han havnet på gjerdet.

Hvor han har hengt i fem omganger.

- Foreløpig er det bare snakk om to kamper, sier Ståle. - Derfor har jeg ikke tenkt på å flytte riktig ennå. Men alle som kjenner meg vet at det går til en viss grense.

- Etter det blir det enten eller.

Gutta som bestemmer

Wimbledon spiller fortsatt uten mål, taktikk og mening med kompis-paret Vinnie Jones som kaptein og Joe Kinnear i manager-stolen. De hygger seg sammen, går på hunde-veddeløp sammen og tar etter det folk ser der de vanker mer enn en bayer sammen også. Og som Øyvind Leonhardsen meldte fra sin tid i klubben er det en vanskelig duo å splitte.

Sjøl om fotballen de står for går i absolutt alle retninger.

- Det verste jeg vet er sutrete proffer som griner i avisa, sier Ståle. - Derfor er jeg nødt til å jobbe meg gjennom dette. Men jeg skryter ikke når jeg sier at jeg er mer enn god nok for dette laget.

Og:

- Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ble satt ut.

Savner en forklaring

Ståle Solbakken trengte - og fikk det også - et par kamper på å tilpasse seg kjøret i Premier League. Og da trøya var varm hevet han kvaliteten på spillet kamp for kamp. Men så plutselig, og uten en eneste manager-forklaring, ble han tatt av i hjemmekampen mot Wrexham for 11 dager siden.

Han har fortsatt til gode å høre forklaringa.

- Jeg skjønner at Wimbledon er arbeidsplassen min og at det er Joe Kinnear som bestemmer, sier Ståle. - Og jeg kan ikke løpe fra det faktum at jeg valgte denne klubben sjøl om jeg kunne reist andre steder og til andre land.

- Og derfor kan jeg bare håpe at dette går veien.

Men:

- Jeg vil nok tenke mitt hvis situasjonen ikke endrer seg.

Må snakke med Drillo

Første og andre februar samles Drillos på nytt i England. Ståle Solbakken kan knapt vente.

- Jeg er ikke bekymret. Men - om tre uker er det min tur til å ta en skikkelig prat med Drillo. Og før eller siden må jeg vel ta en prat med Kinnear også.

- Hvis jeg ikke klarer å kjempe meg gjennom frustrasjonen. Jeg skryter ikke hvis jeg sier at jeg er mer enn god nok for dette laget.

HÅPLØST: Wimbledon-proffen Ståle Solbakken trivdes ikke på benken i Wrexham i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!