Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken slo Laudrup-rekord

- Blir vanskelig å slå, tror FCK-treneren.

REKORD-TRENER: Ståle Solbakken er den treneren som har brukt færrest kamper - 122 - på å ta 75 seire i den danske Superligaen. Foto: Mircea Rosca,  EPA/Scanpix
REKORD-TRENER: Ståle Solbakken er den treneren som har brukt færrest kamper - 122 - på å ta 75 seire i den danske Superligaen. Foto: Mircea Rosca, EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

(Dagbladet.no): Ståle Solbakken vant sin 75. seier som trener i den danske toppserien i går, og er en av 14. trenere som har rundet den milepælen.

Men FC Københavns norske trener er den som har trengt færrest kamper på å nå dit. Solbakken klarte bragden allerede i sin 122. kamp.

Den gamle rekorden satte Michael Laudrup med Brøndby da han rundet 75 seire på 127 kamper i 2006.

Det er det danske fotballforbundets offisielle statistikere som holder tellingen.

- Statistikk kan brukes til så mangt. Til syvende og sist er det å vinne titler som betyr noe, sier Solbakken når Dagbladet gjør ham oppmerksom på rekorden.


- Vanskelig å slå
Men han klarer ikke dy seg for å sende ut en utfordring til nye Superliga-trenere:

- Det er en rekord det blir vanskelig å slå, sier han.

Solbakken mener det hjelper å ha fått trene et godt lag i hele perioden han har vært i dansk toppserie.

- Og så gjelder det å vinne på både gode og dårlige dager. Det er jo et lag i Norge som har gjort det i år også, sier han som en liten hyllest til Rosenborgs imponerende seriemesterskap uten tap.


Kjempet om tittelen

Sammen med Peter Rudbæk (AGF) er Laudrup (Brøndby) og Solbakken de eneste som har nådd 75 seire med en og samme klubb.


Solbakken har ikke noe spesielt forhold til mannen han tok rekorden fra - utover at han og den danske fotballegenden Laudrup kjempet om seriemesterskapet i Solbakkens første sesong som trener i Danmark.

Og at de har møttes som spillere i én landskamp i Parken.

- Ellers var vi forskjellige ligaer og på helt forskjellig nivå, roser Solbakken mannen han snappet rekorden fra.

Solbakkens FCK klatret opp til tredjeplass med 2-1-seieren mot Aalborg i går, men kan bli skjøvet ned til fjerde dersom AGF vinner borte mot Esbjerg i kveld.

HADDE REKORDEN: Tidligere Brøndby-trener Michael Laudrup nådde 75 seire i Superligaen etter 127 kamper i 2006. Laudrup fikk sparken i Spartak Moskva i april, og er nå Champions League-kommentator for dansk TV3 og La Liga-ekspert for amerikanske ESPN. Foto: Lars Møller, Scanpix
HADDE REKORDEN: Tidligere Brøndby-trener Michael Laudrup nådde 75 seire i Superligaen etter 127 kamper i 2006. Laudrup fikk sparken i Spartak Moskva i april, og er nå Champions League-kommentator for dansk TV3 og La Liga-ekspert for amerikanske ESPN. Foto: Lars Møller, Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!