IMPONERER: Markus Solbakken. Her i aksjon for HamKam. Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån
IMPONERER: Markus Solbakken. Her i aksjon for HamKam. Foto: Fredrik Varfjell/BildbyrånVis mer

Ståle Solbakkens sønn kobles til Serie A-klubb

Solbakken-sønn (18) imponerer. Følges av Serie A-klubb

En «middels god Serie A-klubb» har vist stor interesse for talentet Markus Solbakken.

Markus Solbakken (18) følger i sin far Ståles fotspor. Unge Solbakken har vist et stort fotballtalent, og klubber både i Norge og utenlands følger med på hva han foretar seg.

I sommer kom det konkret interesse fra en Serie A-klubb. Ifølge Hamar Arbeiderblad skal klubben da ha lagt inn et millionbud på unggutten.

Hamar Arbeiderblad betegner klubben som en «middels god Serie A-klubb». Daglig leder i HamKam, John Anders Rise, kan fortsatt ikke si noe om hvilken klubb det dreier seg om. Men han kan fortelle at de fortsatt viser interesse for unggutten.

- Dette er på en måte en oppfølging av den interessen de viste i sommervinduet, sier Rise til Dagbladet.

God læring

Lokalavisa skriver nå at Solbakken etter alt å dømme skal trene sammen med klubben etter sesongslutt. Avtalen er ikke bekreftet, men begge parter jobber for at det skal skje.

- Jeg skal en tur ned dit for å kikke på forholdene. Det er snakk om en treningsuke for å se på fasiliteter og for å bli kjent med nivået. Jeg tror det ligger masse god læring i det, sier Solbakken til HA.

18-åringen har vært fast inventar i HamKams startellever de siste to åra. Hamar-laget ligger for tida på en åttendeplass i OBOS-ligaen.

- Han er en talentfull spiller. Han har stort sett vært fast på banen hos oss både i år og i fjor, og spiller fast på landslaget på sitt alderstrinn. Han har åpenbart framtida foran seg. Det er opp til spillerne selv hvor langt de kan nå - men at han har potensial til å nå langt, er det ingen tvil om, sier John Anders Rise til Dagbladet.

Ligner faren

18-åringen er altså sønnen til Ståle Solbakken. Å dra parallellen til faren, er derfor veldig fort gjort. Men i HamKam er de opptatt av å la Markus være Markus.

Rise har selv 186 kamper for de grønne og hvite. Han kom til klubben i perioden Ståle Solbakken trente klubben, fra 2003 til 2005.

- Jeg har ikke sett Ståle så mye som spiller, så jeg kan ikke si hvor like de er som typer. Men at han har noe av far i seg, er jeg helt overbevist om, sier Rise.

Ståle Solbakken spilte for øvrig som sin sønn på midtbanen. Solbakken har etter fotballkarrieren gjort stor suksess som trener. Han trener F.C. København.