<strong>NYTT DRAMA:</strong> Ståle Solbakken og Köln tar imot Hannover og Moa i runde ni av Bundesliga. Foto: Erlend Aas / Scanpix
NYTT DRAMA: Ståle Solbakken og Köln tar imot Hannover og Moa i runde ni av Bundesliga. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Solbakken spøkte med tysk presse om Moa

Köln koker før kampen mot Hannover og Moa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KÖLN (Dagbladet): Med en 12. plass på tabellen - og prestasjoner som svinger som en berg- og dalbane - er Köln ikke helt der laget skal være.
 
Søndag ettermiddag møter Ståle Solbakken (43) og hans menn Hannover hjemme på mektige Rhein Energie Stadion. Moa (25) har hatt trøbbel med lysken, men håper å kunne fortsette målfesten for Hannover.
 
Seks nettkjenninger er det blitt på suksess-nordmannen så langt i Bundesliga-sesongen. Skal han senke verket til Solbakken også?
 
I ettermiddag møtte Köln-treneren en sulten tysk presseflokk foran søndagens brak. Sted: Geissbockheim, treningsanlegget til Köln.
 
- Hannover må være et godt lag - for de har en nordmann på laget, sa Solbakken - til humring blant de tyske pressefolkene.
 
Verdensklasse Selv om han bare har Mario Gómez (Bayern München) og Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04) foran seg på toppscorerstatistikken, er nok Moa heitest i Norge - foreløpig.
 
Men Ståle advarer:
 
- Han kan være borte i perioder, men er i stand til å avgjøre kamper. Venstrefoten er i verdensklasse, og han kan score fra 25 meter.
 
Solbakken er litt usikker på hvor Köln står, ettersom laget har vært rammet av skader - pluss at spillere har tjenestegjort for sine respektive landslag.
 
- Lukas Podolski og Milivoje Novakovic har stått over hver sin kamp. Men spesielt har vi hatt trøbbel på midtstopperplass, sier han.
 
Kniven på strupen Köln tapte forrige kamp borte mot Hertha Berlin med hele 0-3. Kampen mot Hannover spilles derfor med kniven på strupen.
 
- Spiller laget bra - og taper - tror jeg ikke det blir så mye støy, sier Bild Zeitung-journalisten Ulrich Bauer til Dagbladet.
 
- Taper laget etter en dårlig kamp, tror jeg det blir verre.

Selv sier Solbakken til Dagbladet:

- Jeg frykter det ikke ... jeg vet det blir ramaskrik dersom vi taper.

PS: Du kan lese et større intervju med Solbakken i morgendagens papirutgave av Dagbladet.

<strong> MÅLTJUV:</strong> Moa har seks mål i Bundesliga så langt. Hvis lysken ikke hemmer ham, er han klar til å senke Ståle Solbakken og Köln. Foto: AP Photo/Frank Augstein.
MÅLTJUV: Moa har seks mål i Bundesliga så langt. Hvis lysken ikke hemmer ham, er han klar til å senke Ståle Solbakken og Köln. Foto: AP Photo/Frank Augstein. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer