Solbakken tilbake med 14. plass

Dagen etter sitt stygge fall i utforløypa var Bjarne Solbakken på skiene igjen. Han suste inn til 14. plass i i dagens super-G.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det gikk vel greit. Det var veldig tett i dag. Det var ikke så mye rom for feil, og jeg gjorde et par småfeil underveis. Det var lite som skilte mellom 5. og 15. plass, sa Solbakken til NTB.

Han var bare 0,34 sekund bak Patrik Järbyn på 5. plass, og 0,89 sekund bak Hermann Maier som kjørte inn til seier. Maier overtok ledelsen i verdenscupen og sikret sammenlagtseieren i super-G-cupen.

- Det var vel ikke overraskende at han skulle vinne. Super-G er disiplinen hans, og han har dominert i den, sa Solbakken.

Spent

Selv var han litt spent etter lørdagens skrekkopplevelse da han havnet i sikkerhetsnettet i en venstresving som felte mange løpere. Han slapp fra det med skrekken, vondt kne og stiv nakke.

- Smellen i kneet var bare overfladisk. Nakken er stiv, men jeg har bra kontroll på det også. Jeg følte ikke at det hemmet meg mens jeg kjørte, men jeg har gått og kjent på det helt siden i går. Selvfølgelig var jeg litt spent, sa han.

- Men når jeg først er i gang, tenker jeg på alt annet enn nakken.

Solbakken var ikke eneste nordmann i aksjon søndag. Aksel Lund Svindal kjørte inn til 18. plass.

Nå skal de norske hjem til Norge en tur for å trene fram mot neste helgs renn i Adelboden.

- Ja, for en gangs skyld. Det blir fint å få trene litt hjemme, sa Solbakken.

Dalcin overrasket

Pierre-Emmanuel Dalcin fra Frankrike ledet lenge i søndagens renn. Han kjørte inn til bestetid med startnummer 7, og den holdt helt til Maier kom som den siste av toppkjørerne med startnummer 30.

Maier vant med sju hundredeler, og overraskelsesmannen Dalcin måtte nøye seg med sin første tur til seierspallen i verdenscupen. Tobias Grünenfelder fra Sveits tok 3. plassen.

Stephan Eberharter ledet på alle mellomtidene, men en feil i målhenget sendte ham ned til 9. plass.

- Dette var sesongens tøffeste super-G. Jeg er forbløffet over at jeg allerede er i toppform, og at jeg har ekstra energi når jeg trenger det, sa Maier.

- Sju hundredeler er ingenting. Det gjør ingenting at jeg tapte når jeg får stå på seierspallen med Hermann Maier, sa Dalcin.

Maier leder nå verdenscupen fire poeng foran Benjamin Raich, som kjørte ut og havnet i sikkerhetsnettet. Maier har vunnet super-G-cupen for femte gang selv om to renn står igjen. Lasse Kjus er den eneste som er mindre enn 200 poeng bak, og han får ikke flere poeng i vinter.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer