Solbakken tordner mot beinhardt kampprogram

- Det er helt håpløst.

IRRITERT: FC København-trener Ståle Solbakken er mektig oppgitt over at klubbens deltakelse i mesterligaen ikke tas hensyn til når kampene i superligaen berammes.
 Foto: NTB Scanpix
IRRITERT: FC København-trener Ståle Solbakken er mektig oppgitt over at klubbens deltakelse i mesterligaen ikke tas hensyn til når kampene i superligaen berammes. Foto: NTB ScanpixVis mer

FC København-trener Ståle Solbakken er mektig oppgitt over at klubbens deltakelse i mesterligaen ikke tas hensyn til når kampene i superligaen berammes.

Søndag tok FCK sesongens tiende seier på 15 forsøk da serietreer Midtjylland ble slått 3-1 på bortebane. Solbakkens mannskap er ubeseiret i ligaen og har seks poengs forsprang på hovedstadsrival Brøndby i toppen av tabellen.

Nordmannens lag leverer uke etter uke, men det går sjelden lenge mellom kampene. Allerede onsdag kommer Leicester på besøk til Parken i mesterligaen. Med seier der tar FCK et sjumilssteg mot cupspillet på andre siden av nyttår.

Det ville være en ny formidabel prestasjon av det danske mesterlaget.

Ståle: - Helt håpløst

Trener Solbakken går langt i å antyde at laget hans ikke får mye hjemlig hjelp for å nå det som må kunne kalles et hårete mål. Ligakamp kun tre dager før en viktig kamp i mesterligaen liker FCK-sjefen mildest talt dårlig.

- Det er helt håpløst. De andre spiller tidligere. Det er selvmord av dansk fotball. Vi er jo sammen om å skulle få det beste ut av våre internasjonale kamper, sa han etter søndagens seier.

Midtjylland-trener Jess Thorup gir kollegaen støtte.

- Jeg er enig. Vi var selv i samme situasjon forrige sesong, da vi kjempet for å gjøre det best mulig. Både større og mindre nasjoner bør kunne planlegge ordentlig og best mulig for alle. Det støtter jeg opp om, sa han.

Én dag ekstra

Leicester var i aksjon i Premier League allerede lørdag. Da ble det 1-1 mot Tottenham. Dermed har Claudio Ranieris menn hatt én ekstra dag med hvile sammenlignet med FC København-spillerne når onsdagen kommer.

- Det er ikke optimalt, fastslår FCK-veteranen William Kvist.

Den regjerende Premier League-mesteren topper gruppe G i mesterligaen etter tre kamper. FC København og Porto følger deretter med tre poeng hver, mens belgiske Brugge foreløpig er poengløs.

(NTB)