SER MOT MESTERLIGA: Ståle Solbakken og hans FC København.
Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix
SER MOT MESTERLIGA: Ståle Solbakken og hans FC København. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpixVis mer

Solbakken tror ikke FCK kan ta ligatittelen

Satser på mesterligaspill.

Ståle Solbakken tviler på at FC København kan hente inn serieleder AaB, men håpet om mesterligaspill er styrket etter helgens runde i dansk superliga.

AaB skaffet seg fire poengs luke på tabelltopp med 2-0-seier over Brøndby. 19-åringen Lukas Spalvis sto for begge målene.

Midtjylland, som lenge hadde en klar ledelse, er i en formkrise og tapte lørdag hjemme for tredje gang på rad. Det utnyttet FCK ved å slite seg til 1-0-seier over AGF søndag. Sju runder før slutt er FCK sju poeng bak AaB, men bare tre bak Midtjylland.

- Jeg håper at vi iallfall greier 2.-plassen, som kan gi mesterligaspill. Vi skal kjempe for poeng i hver runde, og det gjør vi bra i øyeblikket. Det er god kampånd i gruppen, sa Solbakken.

Han var frustrert og ropte høyt på sidelinjen da laget slet med å bryte gjennom et tett og godt befolket AGF-forsvar der norske Johan Lædre Bjørdal var god på stopperplass.

- Vi skapte mange sjanser, men mange av dem kom på dødball, konstaterte Solbakken, som så Igor Vetokele score det etterlengtede målet i det 84. minutt. Da var Daniel Braaten, som ikke var på sitt beste, nylig byttet ut.

AaB-seieren betydde at FCK la naboen Brøndby tre poeng bak seg.

(NTB)