OPTIMIST: FC København-trener Ståle Solbakken er optimist på lagets vegne, med tanke på fortsatt spill i europacupen etter jul.
Foto: NTB Scanpix
OPTIMIST: FC København-trener Ståle Solbakken er optimist på lagets vegne, med tanke på fortsatt spill i europacupen etter jul. Foto: NTB ScanpixVis mer

Solbakken tror på europacup for FCK også etter jul

Selv med tap for Galatasaray i morgen.

Solbakken og FC København vil falle fra tredje- til jumboplass i gruppe B om de taper i Tyrkia i morgen. Men like fullt tror den norske treneren på avansement fra gruppespillet.

Med «avansement» mener han en plass i europaligaen - som tilfaller laget som ender på tredjeplass i pulja. Real Madrid og Juventus - som har lagt beslag på de to første plassene i pulja etter to kamper - tror han ikke at de klarer å snyte for videre spill i Champions League etter jul.

- Foran på innbyrdes - Hvis vi taper blir det kanskje med 1-2. Så vinner vi 1-0 i Parken og er foran dem på innbyrdes oppgjør. Og så kan vi håpe at Real Madrid ikke har noe å spille for i den siste kampen i Parken. Da vinner vi den kampen 1-0 og har sju poeng, sier Solbakken

FC København står med ett poeng på to kamper i mesterligaens gruppe B etter kampene mot Juventus og Real Madrid.

Solbakken regner fortsatt de to som klare favoritter til å gå videre til mer mesterligaspill fra gruppa.

Galatasaray spilte 2-2 mot Juventus i siste kamp.

- To typer Galatasaray - Jeg har sett to typer av Galatasaray. Den ene typen er slik de spilte mot Juventus og som sist sesong førte dem inn i kvartfinalen i mesterligaen. Men jeg har også sett en utgave som vi kan skape trøbbel mot hvis vi spiller riktig godt.

FCK drar til Tyrkia i dag med økt selvtillit i bagasjen. I helgen slo til AaB 3-0.

Tredjeplassen i gruppa gir plass i europacupen etter jul. Sisteplass betyr at det ikke blir noe mer europacupspill denne sesongen.

(NTB)