Solbakken ute av respirator

Ståle Solbakken (33) fikk hjertestans under dagens trening. Først etter to elektrosjokk startet hjertet å slå igjen. Solbakken er nå koblet fra respiratoren, men ligger fremdeles på intensivavdelingen.

Ståle Solbakken var i livsfare da hjertet stanset under trening. Det tok mellom fem og syv minutter før legene fikk igang hjertet igjen etter to forsøk med elektrosjokk. Det er uvisst om Solbakken får varige men etter hjertestansen. Rikshospitalet i København opplyser til Dagbladet.no at Solbakken fremdeles ligger på intensivavdelingen, men de ønsker ikke å utdype hans tilstand.

FC Københavns lege, Frank Odgaard, var tilfeldigvis på klubbens treningsfelt på Peter Bangs Vej, da Solbakken fikk hjerteproblemer. Nordmannen sto og tøyde ut da han plutselig falt i bakken.

- Ståle fikk ikke et slag eller noe, men falt bare om. Jeg ga ham kunstig åndedrett og hjertemassasje, men han trakk ikke pusten, sier Odgaard til nettstedet onside.dk.

- Det gikk 5-7 minutter før ambulansen kom. Legene ga han elektrosjokk. Først ved andre støt begynte hjertet å slå, sier klubblegen.

Odgaard er sammen med Solbakken på Rigshospitalet. Her gjorde legene blodprøver og foretok en CE-scanning for å undersøke skadenes omfang.

Han har tilsynelatende ikke tatt skade i hodet av hendelsen, men det er ikke defintivt.

Solbakken er nå lagt for å sove. Om et par timer skal han vekkes. Først da kan de si om Solbakken har tatt skade av det.

Treningen på Fredriksberg treningsfelt ble stoppet umiddelbart og sjokkerte FCK-spillerne samlet seg i garderoben.

Odgaard har vært i kontakt med Solbakkens kone, Annikken, som sier at Ståle har vært helt frisk de siste dagene.

FC København ville ikke kommentere Solbakkens kollaps da Dagbladet.no var i kontakt med klubben i dag.

FCKs sportsdirektør Niels-Christian Holmstrøm sier til nyhetsbyrået Ritzau at de venter på mer klarhet i situasjonen.

  • Dagbladet.no kommer tilbake med mer.
<B>KOLLAPSET:</B> Ståle Solbakken kom til FC København i august. I dag falt han om på trening.