Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken utropes til favoritt til Köln-jobben

- Ikke vært i kontakt, sier Ståles agent.

KOBLES TIL TYSKLAND IGJEN: Ståle Solbakken kobles til trenerjobben i tyske Köln.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KOBLES TIL TYSKLAND IGJEN: Ståle Solbakken kobles til trenerjobben i tyske Köln. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Spekulasjonene rundt Ståle Solbakkens trenerframtid ser ikke ut til å dø ut selv om hovepersonen selv bedyrer til det siste at bare en gigantklubb kunne fått ham til å vurdere å droppe Norge.

Nå kobles vår neste landslagssjef til den snart ledige jobben i FC Köln.

Det er det anerkjente tyske magasinet Kicker som mener Ståle Solbakken er ønskekandidaten til klubben, som sikret ny Bundesliga-kontrakt med midlertidig manager Volker Finke i sjefsstolen denne helga.

- Det har ikke vært noen kontakt, sier nordmannens agent, Bjarne Goldbæk, mens Kicker hevder Solbakken er favoritt foran andre kandidater som Hoffenheim-trener Marco Pezzaiuoli og Basel-trener Thorsten Fink.

Ståle Solbakkens suksess med FC København på hjemmebane og i Europa har gjort vår kommende landslagstrener til et ettertraktet navn i fotballeuropa.

Mange har stilt spørsmålet om et tilbud fra en storklubb kan velte Solbakkens avtale med Norges Fotballforbund, noe som har blitt avvist av både treneren selv og toppfotballsjef Nils Johan Semb flere ganger.

FCK-treneren har hele tiden sagt at han forholder seg til avtalen med NFF, som sier at han overtar som norsk landslagssjef ved inngangen til 2012, eventuelt etter EM samme år dersom Egil Olsen tar laget dit.

Etter å ha sikret det historiske Champions League-avansementet før jul, ville imidlertid ikke Solbakken avvise at han kan la seg friste av et annet tilbud dersom en storklubb kommer på banen.

- Hva skal jeg svare på det? Du vet at jeg ikke kan svare på det. Men ingenting er sikkert i fotball. Jeg kan ikke si noe annet enn det, s. Jeg forholder meg til virkeligheten, og den forteller meg at jeg stopper her til sommeren og har en sabbat på et halvt år fram til 1. januar 2012. Det er sånn det ser ut nå, sa nordmannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media