Solbakken utslått og bortvist

Etter høydramatisk semifinale. - Ergerlig og tragisk, kommenterer han.

(Dagbladet.no): Esbjerg - FCK 2-2 (e.e.o), 3-2 sammenlagt.

Ståle Solbakkens FC København ble i kveld utslått i den danske cup-semifinalen etter en sjeldent dramatisk returkamp, mot Esbjerg.

Den hardt pressede norske treneren sparket til slutt til en bøtte med drikke, noe som resulterte i at han ble bortvist fra benken og opp på tribunen.

- Denne situasjonen er mildt sagt latterlig, for fjerdedommeren kan åpenbart ikke forstå at det er følelser inne i bildet i fotball. Men vi må bare fortsette framgangen og skape like mange sjanser på lørdag, sier Solbakken til fck.dk

Grønkjær ble helten. Nesten

For, sjanser manglet laget hans ikke i dag, og etter massivt FCK-overtak over lang tid, utliknet de omsider Esbjergs 1-0-ledelse fra første kamp. Det skjedde i det 68. minutt.

Etter dette ble det ikke flere scoringer i ordinær tid. Dermed var det klart for ekstraomganger - men dramaet bare fortsatte. 

Der scoret Esbjerg nemlig i det 105. spilleminutt, før FC København igjen slo tilbake:

TOK EN NORDLIE: Tidligere har Tom Nordlie gjort seg bemerket ved å sparke til en bøtte, mens Kjell Inge Røkke i sin tid lot det gå utover en brusautomat. I kveld var det Ståle Solbakken sin tur til å vise tydelig frustrasjon. Foto: CLAUS FISKER/SCANPIX
TOK EN NORDLIE: Tidligere har Tom Nordlie gjort seg bemerket ved å sparke til en bøtte, mens Kjell Inge Røkke i sin tid lot det gå utover en brusautomat. I kveld var det Ståle Solbakken sin tur til å vise tydelig frustrasjon. Foto: CLAUS FISKER/SCANPIX Vis mer

Da Jesper Grønkjær satte inn 1-2-målet seks minutter før slutt i siste ekstraomgang, så det ut til at han hadde sendt seg, sitt lag og Solbakken til finalen.

Men sånn skulle det ikke gå. I det 120. spilleminutt satte Jesper Lange inn 2-2-målet, målet som sender eks-Lyn-spiller Kristian Flittie Onstad og Esbjerg videre med 3-2 sammenlagt.

Et minutt seinere ble altså Solbakken sendt på tribunen av dommeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frustrasjonen er til å forstå, for laget hans fortjente å vinne kveld - noe som ville gitt en kjærkommen opptur for et lag som også sliter i serien, fem poeng bak ledende AaB.

- Vi misbruker generelt for store sjanser i denne kampen, spesielt i den perioden da vi kunne avgjøre kampen. Det er ergerlig og tragisk for spillerne. Men vi er inne i en periode hvor det meste går imot oss. For øvrig synes jeg at vi leverer en god prestasjon, og vi er fortsatt på rett vei spillemessig, mener Solbakken.

• Les også: Solbakken vil stilne stormen

Solbakken utslått og bortvist
Solbakken utslått og bortvist
SENDT PÅ TRIBUNEN: - Latterlig, mener Ståle Solbakken sjøl om dommerteamets avgjørelse.