Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ståle Solbakken i Europa

Solbakken vil heller bli tre enn to i gruppespillet: -Det er lettere for oss å vinne Europa Leage enn Champions League

- Spiller vi som dette hjemme i Parken tar vi poeng fra Leicester, sier Ståle Solbakken. - Det eneste jeg er misfornøyd med er baklengsmålet og resultatet.

GIKK PÅ TAP: Ståle Solbakken og FC København tapte borte mot Leicester tirsdag kveld. Foto: Lindsey Parnaby / Anadolu Agency / NTB Scanpix
GIKK PÅ TAP: Ståle Solbakken og FC København tapte borte mot Leicester tirsdag kveld. Foto: Lindsey Parnaby / Anadolu Agency / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leicester-FC København 1-0 (1-0)

LEICESTER (Dagbladet): FC København var en københavners kjempredning unna poeng i det 90. minuttet på King Power Stadium. Det forteller alt om Leicester-keeper Kasper Schmeichels gener og kvaliteter. Men det forteller enda mer om moralen i Ståle Solbakkens hardt kjempende mannskap. Som tok brodden av Leicester, styrte kampen i perioder og som gjorde alt Ståle Solbakken kunne kreve av dem.

Bortsett fra å ta det ene poenget.

- Vi hadde fortjent det, sier FCK-treneren til Dagbladet. - Vi hadde tre store sjanser, de hadde tre store sjanser, det kunne fort blitt uavgjort. Og det er det eneste som irriterer meg - resultatet - alt annet er jeg veldig fornøyd med.

- Bortsett fra baklengsmålet da.

- Da glapp begge stopperne som ellers spilte strålende.

LEICESTER ER SÅ godt som videre fra Gruppe G etter denne seieren. Hva det betyr så du på feiringa etter kampen. Det var ikke som i mai, sånn blir det nok aldri igjen på denne arenaen. Men det var voldsomme gledesscener. Og med Portos sene straffespark til 2-1 i Brügge handler andreplassen om kampen mellom FCK og portugiserne.

Det passer Ståle Solbakken alldeles utmerket.

- Gull at Porto vant på overtid, sier FCK-treneren. - Jeg vil for all del ikke stå igjen og måtte ha et resultat i Brügge i den siste kampen for å gå videre i Europa. Og om Porto blir nummer to på vår bekosting selv om det ligger mer prestisje å gå videre i Champions League, så greit nok for meg.

- Sjansene våre til å vinne en turnering er større i Europa League enn i Champions League.

DEN SISTE SETNINGEN blir ledd bort, men det ligger også en del realisme der. Ja, en andreplass og åttendeplass i Chamions League er en større prestasjon. Men skulle så skje vil FCK møte en veldig sterk motstander og etter all sansynlighet tape. Men i Europa League derimot, der ser Ståle Solbakken bedre muligheter.

Og derfori vil han helst ikke bli nummer to.

- Vi spiller for det, selvfølgelig, men jeg blir ikke lei meg om vi blir nummer tre. Det viktigste for oss er å gå videre i Europa.

LEICESTER HAR SLITT i Premier League, men har fullt hus i Champions League etter halvspilt gruppespill. Selv om de spiller på samme måte uansett hvor de er og hvem de møter har forskjellene vært betydelige ute og hjemme. Men det er ikke spillestilen som har plaget Leicester, eller det at motstanderne nå kjenner dem, det er den halvhjerta gjennomføringen som har vært problemet.av det. Der spillerne forrige sesong ga alt pluss litt til på veien til tidenes skrell i engelsk fotball, er det nå som om de samme spillerne tror det er mulig å gjenta suksessen med 90 prosent innsats. Skjønt, de har sluttet å tro det nå og sier det har vært en liten oppvask i garderoben.

Der konklusjonen ble at mye av gløden ser ut til å ha forsvunnet med feiringen av PL-trofeet.

Og at denne sesongen kunne blitt ødelagt om den ikke om tilbake mot FCK.

STÅLE SOLBAKEN HAR ikke den typen problemer. FC København er en velsmurt maskin som (nesten) går av seg selv. Og derfor var det ikke tegn til nerver eller prestasjonsangst i laget selv om bortestatistikken 1-2-8 i klubbens Champions League-historie ikke akkurat forteller om et lag som trives utenfor Parken.

Det var bare kontrollert profesjonalisme.

- VI MÅ KLARE oss gjennom de første 20-25 minuttene, vi må våge å holde i ballen og spille oss ut bakfra som vi pleier og vi må håpe og tro midtstopperne og den sentrale midtbanen vår har en god kamp, var Ståle Solbakkens inngang til kampen da vi snakket sammen mandag ettermiddag. Da kvarteret var spilt hadde Leicester knapt vært borti ballen, det eneste de gjorde var å spille på den første bevegelsen, som regel rett i bakrom. Og midt i banen var det sjanseløst mot FCKs midtstoppere som hadde full kontroll, det var først da Jamie Vardy begynte å vandre ut til venstre at danskene ble åpnet.

Men ikke veldig mye.

Og aldri veldig farlig.

DERFOR VAR DET også vanskelig å se hvordan Leicester kunne gjøre 1-0 på en situasjon FCK-forsvaret egentlig hadde full kontroll på. Om de hadde gjort som situasjonen krevde vel å merke. Men da ingen gikk i press på ballfører Vardy som fikk slå en upresset cross mot den bortre stolpen, Erik Johansson knapt tok hodeduellen med Islam Slimani og Zanka Jørgensen mistet oversikten på Riyahd Mahrez sitt løp, vel da ble det plutselig tre feil for mye.

Og 1-0 ved Mahrez som plutselig var med i kampen han og.

- Det var vel den eneste feil Erik Johansson gjorde, sier Ståle Solbakken. - Ellers var han helt enorm. Og derfor har jeg en god følelse selv om vi tapte.

- Vi står igjen med to hjemmekamper (Leicester og Porto) og Brügge borte og har store muligheter til å gå videre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!