Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solbakken vil stilne stormen

- Krisesnakket er overdrevet.

(Dagbladet.no:) Ståle Solbakken utsettes for tøffe medieoppslag i Danmark om dagen.

«Nedturen», «Sitt livs trenerkrise», «FC København i et dypt hull».

Den norske treneren innrømmer også overfor danske medier at formsvikten og medietrøkket sliter på det mentale hos både ham og spillerne.

Dagbladet.no traff derimot en oppstemt og blid Solbakken i telefonen i dag.

- Om jeg er sliten? Nei, det er jeg ikke, humrer Solbakken til Dagbladet.no.

- Men vi skulle gjerne hatt en suksessopplevelse snart.

Håper å stilne stormen

Prestasjonene til FC København i vår har ikke vært så gode som forventet, og fasiten viser to tap i serien og ett i cupen.

TAR MEDIEKJØRET MED RO: Ståle Solbakken er hardt presset i danske medier etter noen dårlige kamper den siste tida. Selv håper han på godvær snart - og håper FC København kan forvandle stormen til en flau bris. Foto: ARNT E. FOLVIK
TAR MEDIEKJØRET MED RO: Ståle Solbakken er hardt presset i danske medier etter noen dårlige kamper den siste tida. Selv håper han på godvær snart - og håper FC København kan forvandle stormen til en flau bris. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Klubben ligger på andreplass i Superligaen, seks poeng bak AaB.

- Spør du meg, så er krisesnakket i dansk presse litt overdrevet. Det blir fort en tendens når noe går oss litt imot, sier Solbakken.

Nordmannen framhever at han ikke har dårlig samvittighet, etter to seriegull, Royal League-seier og deltakelse i Champions League og UEFA-cupen i hans tid i klubben.

- FCK er litt som Rosenborg ganger ti når det gjelder oppmerksomhet her nede. Når det er veldig store forventninger, blir det blåst litt ut av proporsjoner når vi ikke lykkes, mener han.

- Vi har vært en del prosent under det vi håper på, og jeg skjønner at det skaper frustrasjon. Men vi jobber med det, forsikrer treneren.

Han drar fram Beauforts skala over vindstyrke for å beskrive mediekjøret mot ham i øyeblikket.

- Hvis det er storm nå, som det er, kan vi risikere at det blir en orkan hvis vi fortsetter med dårlige resultater. Men jeg håper vi klarer å få det ned til en flau bris, smiler Solbakken.

Ikke presset

image: Solbakken vil stilne stormen

Nordmannen innrømmer at påtroppende RBK-trener Erik Hamréns AaB er favoritter i serien.

- Vi har et par lag som jakter på oss bakfra, og programmet framover er tøft, med bortekamper i både serien og cupen.

- Føler du deg presset?

- Nei, det gjør jeg ikke.

- Har du en plan for å snu trenden?

- Ja, vi har vel en plan, men vi må være ærlige og si at det ikke bare er å trykke på to knapper og tro at vi kan få alt til å fungere igjen.

Det er noen X-faktorer Solbakken ikke har kontroll over, som han sier.

- Jeg skulle gjerne hatt tilbake lederskikkelser som har vært ute, og noen nøkkelspillere er nødt til å finne formen. Blant annet har Marcus Allbäck og kapteinen Gravgaard vært ute, og Jesper Grønkjær har vært litt av og på. Men det er selvfølgelig ingen unnskyldning, innrømmer nordmannen.

Formasjoner i senga

Solbakken tror mye av kritikken vil stilne dersom FC København spiller bedre og oppnår resultater i de par-tre neste kampene.

Men nå er han inne i en periode hvor han tenker mer på fotball enn noen gang, forteller han.

- Det blir litt sånn når vi sliter. Jeg syns vanligvis at jeg er flink til å ikke ta med jobben hjem, men jeg må innrømme at det kan svirre noen spillere og formasjoner rundt i hodet når jeg legger meg om kvelden, sier Solbakken med et smil.

Klubbformann Flemming Østergaard, populært kalt «Don Ø», støtter sin norske trener i et innlegg på klubbens websider.

- Det er godt å føle at man har tillit fra sine egne. Men jeg har hele tida følt at jeg har fått god støtte innad i klubben, jeg. I grunnen har jeg opplevd støtte fra alle hold de siste årene. Min tid i klubben har så langt vært en dans på roser. Det er kanskje derfor det er litt mer turbulens nå.

- Michael Laudrup har vist at man kan komme til en stor internasjonal liga rett fra Danmark. Hvordan ser du for deg framtida - ønsker du deg videre til en større liga i utlandet?

- Hehe, nei, det gjør jeg ikke.. Jeg forholder meg til den kontrakten jeg har - og jeg blir her i FCK helt til noen sier noe annet, avslutter Solbakken.

KRISE? Solbakken er inne i sitt livs trenerkrise, skriver danske Ekstra Bladet. Selv føler han seg ikke presset, men mener «krisen» skyldes høye forventninger.
FULLT TRØKK: Til danske medier har Solbakken sagt at telefonen hans ringer konstant fra 8 om morgenen til 10 om kvelden. - Det blir blåst litt ut av proporsjoner når vi ikke lykkes, sier Solbakken.
GODT HUMØR: - Det er ikke bare å trykke på to knapper og tro at vi kan få alt til å fungere igjen, innrømmer den norske treneren i Danmarks største klubb.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media